Смененият директор на Автомагистрали Стоян Беличев предположи, че е възможно

...
Смененият директор на Автомагистрали Стоян Беличев предположи, че е възможно
Коментари Харесай

Стоян Беличев пред bTV: Може да започне напускане на кадри и това да доведе до стоп на АМ “Хемус”

Смененият шеф на " Автомагистрали " Стоян Беличев допусна, че е допустимо да стартира овакантяване на фрагменти и това да докара до стоп на Автомагистрала “Хемус”. Това сподели самият той пред bTV.
Снимка: bTV
Смяна на управлението на държавните " Автомагистрали " пристигна с решение на служебния министър на районното развиване и благоустройството дни след одитния отчет на Сметната палата, който установи нередности в сдружението.

Според отчета пътната организация е упълномощила на " Автомагистрали " публични поръчки за близо 4 милиарда лв., без компанията да има нужните запас и личен състав.

Пред bTV замененият шеф на " Автомагистрали " Стоян Беличев изясни, че компанията е щяла да назначи нужния личен състав от 2400 души, само че последователно, за 5 години - с цел да смогне със заплащането им.

„ Нямаме право да апелираме решението на принципала, тъй като нашите контракти на ръководство са такива, само че усещаме болежка, тъй като гледаме хората, гледаме екипа, който създадохме, това са 450 индивида, централата сега. Аз считам, че в най-скоро време ще стартира едно овакантяване на фрагменти и доста се тормозя, че тези дейности ще доведат до един стоп на автомагистрала “Хемус”, която ще бъде огромна загуба за цяла България”, сподели Беличев.

На директорския пост застава някогашният началник на сдружението Валери Вълков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР