Смехът и пеенето са естествени масажи на сърцето, аортата, стомаха,

...
Смехът и пеенето са естествени масажи на сърцето, аортата, стомаха,
Коментари Харесай

Смехът е кислородът на душата ~ Петър ДИМКОВ за смеха и радостното настроение

Смехът и пеенето са естествени разтривки на сърцето, аортата, стомаха, червата, черния дроб и други коремни органи.

 „ Two women at a window ” by Bartolome Esteban Murillo

Смехът е кислородът на душата. Физиологичното му въздействие върху човешкия организъм е доста здравословно – той оказва въздействие и върху телесните органи, и върху душевното положение. Той ни кара на първо място да дишаме надълбоко, изключително мощно да издишваме, с което почистваме застоялия и нечист с въглероден двуокис и други газове въздух от белодробните мехурчета. С това ние освежаваме химически кръвта, а също по този начин усилваме механичен еластичността на белите дробове и силата на двигателната мускулатура по гръдния панер. Подобно влияние оказва и пеенето, при което става също надълбоко издишване и поемане, мощно разширение и стесняване на гръдния панер. Смехът и пеенето са естествени разтривки на сърцето, аортата, стомаха, червата, черния дроб и други коремни органи.

Смехът въздейства благотворно и върху кръвообращението и сърдечната активност, снижава високото кръвно налягане, изключително нервното, климактеричното. Смехът е защитно средство против ранна атеросклероза, гръдна жаба и предивременно остаряване. Смехът контролира храносмилането, ускорява слабия корем и усилва апетита.

Изобщо радостното въодушевление и положителното разположение основават у индивида трайно телесно и психологично здраве. Те резервират силите на младостта и хубостта, отдалечават предивременното остаряване и подаряват индивида със крепко дългоденствие, належащо за постигане задачите на живота.

Повечето столетници не са били единствено въздържатели и вегетарианци, само че са били и доста радостни хора, които волно са се смели, пели и свирили. Жени, които повече пеят и се смеят, а по-рядко плачат, по-мъчно остаряват и резервират свежестта и младостта си за по-дълго време.

Децата би трябвало по този начин да се възпитават, че да бъдат постоянно радостни, засмени и спокойни, да се научат на песни и игри, да бъдат безгрижни и радостни. Тогава техният предстоящ живот ще бъде по-лек и благополучен, а психологичното им и телесно здраве – по-крепко и по-трайно. Работата е извор на здраве.

 „ Laughing Boy ” by Georgios Jakobides (1852 ~ 1932)

Картини: wikipedia; заглавна ~ „ Rembrandt Laughing ” by Rembrandt c. 1628

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР