Смъртта на младата кюрдка Махса Амини задвижи необратим революционен процес

...
Смъртта на младата кюрдка Махса Амини задвижи необратим революционен процес
Коментари Харесай

Носителка на Нобеловата награда за мир: Революционният процес в Иран е необратим

" Смъртта на младата кюрдка Махса Амини задвижи необратим революционен развой в моята татковина ", това съобщи лауреатката на Нобеловата премия за мир за 2003 година иранската адвокатка Ширин Ебади, представена от израелската медия мигнюз.

Юристката, гневна съперничка на консервативния  набожен режим в Ислямската република, съобщи: Започналите през втората половина на септември митинги са най-сериозното предизвикателство за режима в Техеран.

" Революционният развой потегли. Той наподобява на трен, който стопира на гарите, само че постоянно идва на крайната гара ", добави тя.

Ебади добави: Протестите не са стихнали. Те единствено получиха нова форма. Мълчалива и подмолна и тя, рано или късно, ще излезе на повърхността.

Ширин Ебади е родена в Иран през 1951 година Тя е приключила Юридическия факултет на Техеранския университет (1969 г.). След дипломирането си Ебади е станала една от първите жени-съдии в страната си.

След установяването на режима на аятолласите в Иран през 1979 година Ебади е защитавала видни фигури на опозицията. Заради тази си активност тя през 2003 година е отличена с Нобеловата премия за мир. Ебади от 2009 година живее в Лондон.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР