Смъртта на кралица Елизабет Втора е разтърсващо събитие, което променя

...
Смъртта на кралица Елизабет Втора е разтърсващо събитие, което променя
Коментари Харесай

Последните часове на кралицата преди да я положат до Филип: Погребението, което слага край на една епоха

Смъртта на кралица Елизабет Втора е разтърсващо събитие, което трансформира цяла Англия, а светът скърби дружно с най-известната кралска фамилия. Неминуемо всички събития, свързани със сбогуването с монарха, който бе отпред на страната цели 70 години, провокират голям интерес. През последните дни хиляди жители се сбогуват с Нейно Величество и ѝ отдават респект, като посетиха параклиса " Сейнт Джайлс " в Единбург, където беше положен ковчегът ѝ. Вчера той бе превозен в Лондон, а тълпите от опечалени англичани не стихват, даже и в късните часове на нощта. 

Тежката загуба обаче лежи на плещите на представителите на семейството, като всеки от тях демонстрира тъгата си по друг метод. Едни съумяват да сдържат сълзите си, като Уилям и Кейт заслужават надълбоко почитание за стоицизма си. Други пък не могат да прикрият скръбта си и напълно разбираемо, крал Чарлз Трети е от тях. Принц Хари, който за жалост по този начин и не съумя да се елементарни с баба си, също си разреши да даде воля на сълзите си през последните дни. А други просто колабират пред ковчега на Елизабет Втора...



За страдание, към този момент има два случая за последните 24 часа. Снощи още веднъж беше осъществено бдение, този път в Уестминстърското абатство, на което участваха всички членове на семейството. Положеният ковчег в средата на катедралата обаче разсъни горест измежду някои от присъстващите, която се оказа по-силна от самите тях. Истинска сензация провокира гвардеец, който бе измежду малцината, обкръжили ковчега на Нейно Величество, откакто припадна по време на безмълвното бдение. Това се случи пред очите на хилядите опечалени, пристигнали да почетат Елизабет. Ужас и суматоха настана, когато гвардеецът изглеждаше по този начин като че ли губи равновесие и безусловно няколко секунди по-късно просто колабира на каменния под и изгуби схващане. В този миг камерите, които предаваха онлайн събитието, стопираха, а служители на реда се притекли за първа помощ. 

A guard has fainted off the podium while holding vigil next to the Queen's Coffin as she lies in state inside the Palace of Westminster
— Daily Mail Online (@MailOnline)
Лейди Габриела, братовчедка на кралицата, също припадна по време на траурната гала. Това се случи минути, откакто ковчегът бе подложен в средата на катедралата. След припадъка Лейди Габриела се отдръпна от позицията си сред членовете на семейството и бе видяна да напуща храма със брачна половинка си.

 

Хари и Меган също участваха на снощното бдение, а кралски източници споделят, че по-късно били поканени на вечеря с Уилям и Кейт, което още веднъж вдъхва вяра, че съществува възможност мирът във семейството да бъде възобновен. И враждата сред братята принцове да утихне един път вечно. 

 уилям, кейт, хари, меган

Междувременно обаче стана ясно, че херцозите на Съсекс може би още веднъж ще имат мотив да разпалят яростта си, защото стана ясно, че децата им Лилибет и Арчи още веднъж няма да имат кралски трофеи. Както беше и до момента в който Елизабет Втора беше жива. Наследниците на Меган и Хари ще бъдат принц и принцеса, само че към тях няма да се употребява обръщението " Негово кралско височество " и " Нейно кралско височество ". Но по какъв начин в действителност ще се развият събитията и дали в действителност разривът сред херцозите на Съсекс и останалите представители на кралската фамилия ще продължи, или ще настъпи помирение, времето ще покаже. 

От през днешния ден към този момент е прочут и съответният проект за последния, 10-и ден от програмата след гибелта на Елизабет Втора. Крал Чарлз Трети, принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард ще прави 15-минутно бдение към ковчега на кралицата в петък вечер. То ще приключи 2-минутно безмълвие в цяла Англия. 



В понеделник заран вратите на Уестминстърското абатство ще бъдат отворени от 8 ч., след което 2000 вип посетители ще заемат местата си. Това ще се случи до 11 ч., когато стартира формалната траурна гала. Службата ще продължи до 12 ч. и в края още веднъж ще има 2-минутно национално безмълвие. 

В 12.15 ч. наследниците на кралицата и останалите членове от фамилията ще вървят зад ковчега до арката Уелингтън. 

В 15.15 ч. катафалката ще дойде на Дългата алея до Уиндзор, където ще бъде отдадена последна респект към Нейно Величество. 

Погребалната гала ще бъде излъчена в телевизионния ефир от 16 ч. лондонско време. 

В 19.30 ч. Чарлз ще разпръсне пръст върху ковчега на починалата си майка по време на частна фамилна работа. В идващите минути кралица Елизабет Втора ще бъде положена вечно до обичания си принц Филип, татко си крал Джордж Шести и майка си кралица Елизабет. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР