Смъртта на двама достойни български полицаи не бива да се

...
Смъртта на двама достойни български полицаи не бива да се
Коментари Харесай

Демерджиев: Смъртта на двамата полицаи от Бургас се използва, за да се оправдае чистката в МВР

" Смъртта на двама почтени български служители на реда не трябва да се употребява за политически цели. Аз даже не бях поканен да дойда през днешния ден тук, пристигнах самичък, с цел да почета паметта им, а не с цел да върша политически изявления ". Това съобщи при откриването на паметника в Бургас някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев.

" За страдание тяхната гибел се употребява, с цел да се осъществя сюжетът от оня запис, който изтече в общественото пространство. Тяхната гибел се употребява, с цел да се оправдае невижданата чистка в Министерство на вътрешните работи ", сподели още той.

Демерджиев уточни, че служителите на реда са починали, с цел да защитят страната и държавността, която, по думите му, се разграбва сега с изключителни темпове. Той акцентира, че е извършил уговорките, които е поел към околните на починалите полицейски чиновници.

" Един от най-важните от тях – хората, които директно бяха виновни за това, което се случи, напуснаха системата в хода на инспекциите, осъзнавайки какъв ще бъде резултатът от тях. И второ - България постави изключителни старания гибелта на тези двама почтени служители на реда да не бъде безмислена. Пак споделям – те станаха знак в цяла Европа и всички знаеха, че българските служители на реда се жертват, с цел да пазят границата й. Тези старания доведоха до там, че Европа гледаше на нас към този момент като на един благонадежден, извънредно потребен съдружник ", разяснява Демерджиев.

Той съобщи, че при тази невиждана чистка в Министерство на вътрешните работи чака демотивация на хората, сриване на системата до равнища, които не са се случвали през последните 30 години.

Демерджиев сподели още, че служителите на реда Атанас Граден и Йордан Илиев са отдали живота си за идея, която предходното управлението на Министерство на вътрешните работи е изпълнявало, а точно да се опази границата на България и границата на Европейския съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР