Смъртта на десетки руски войници при новогодишен ракетен удар по

...
Смъртта на десетки руски войници при новогодишен ракетен удар по
Коментари Харесай

В Русия започнаха с взаимните обвинения след атаката в Макеевка

Смъртта на десетки съветски бойци при новогодишен ракетен удар по постройка в окупирана Източна Украйна провокира взаимни обвинявания измежду критиците на съветската войска , написа БиБиСи.

Руското министерство на защитата до момента призна, че  против Макеевка към среднощ в новогодишната нощ.

Съпругата на един пълководец упрекна Запада, че се пробва да унищожи Русия . Но другаде военните водачи бяха упрекнати в непросветеност .

Украйна споделя, че минимум 400 души са убити или ранени в Макеевка , а числа за стотици са посочени от съветски националисти в обществените медии.

Въпреки това, няма метод да се ревизира какъв брой бойци са били убити, когато създадените в Съединени американски щати ракети Himars удариха професионален лицей, цялостен с наборници. Боеприпасите също са съхранявани покрай обекта, трансфорат в отломки.

Какъвто и да е броят, това е най-големият брой смъртни случаи, приет от Русия, откогато нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година

Митинги се организираха в няколко града в югозападния район на Русия Самара, където съгласно губернаторът Дмитрий Азаров, са живели доста от наборниците.

Най-голямото възпоменание се организира в самия град Самара, в което участваха най-малко 200 души. Други публични събития се организираха в индустриалния град Толиати и в Сизран и Новокуйбишевск.

На митинга в Самара няма отразени рецензии, като главните забележки бяха от Екатерина Колотовкина, която сподели, че " нито ние, нито съпрузите ни искахме война ; целият Запад се сплоти против нас , с цел да отстрани нас и нашите деца ".

Нейният глас бе доста формален, защото брачният партньор й, генерал-лейтенант Андрей Колотовкин, командва 2-ра гвардейска общовойскова войска , основана в Самара.

Забележките на брачната половинка на командира провокираха яд в обществените медии , като самостоятелният публицист Дмитрий Колезев уточни, че брачният партньор й не е умрял в Макеевка . " Можем ли да имаме най-малко някакви доказателства? - попита той в отговор на изказванието й, че Западът има намерение да убие децата на Самара. Друг блогър осъди мненията й като " пакет от неистини ".
 Руските военни отново започнаха да рапортуват за унищожени HIMARS
Руските военни отново започнаха да рапортуват за унищожени HIMARS

Четири установки са били премахнати съгласно ежедневната свока

Губернаторът на Самара се срещна с представители на министерството на защитата в Москва във вторник и се чака да посети някои от ранените в болничното заведение в град Ростов на Дон на идващия ден.

Президентът Владимир Путин до момента не е споделил нищо за нападението , само че подписа във вторник декрет за фамилиите на бойци от Националната армия, убити по време на работа, да бъдат изплатени 5 милиона рубли (57 000 английски лири; 69 000 долара).

Войниците, изпратени в Макеевка, бяха измежду към 300 000 мъже, записани от съветската войска като част от " частичната готовност " на президента, оповестена предишния септември на фона на поредност от неуспехи в Украйна.

Редица гласове бяха мощно сериозни към военните след офанзивата против Макеевка , град в съседство с основния град Донецк и на известно разстояние от фронтовата линия.

Павел Губарев , някогашен управителен чиновник в съветския прокси орган в Донецк, осъди решението да бъдат ситуирани огромен брой бойци в една постройка като " незаконна немарливост ".

Такива неточности се позволяват при започване на войната, оплака се той и даже наборниците да не са осъзнавали риска, управляващите би трябвало да са го осъзнали. " Ако никой не бъде осъден за това, тогава единствено ще стане по-лошо ", предизвести той.

Една доктрина, пропагандирана от локални чиновници по сигурността, беше, че украинските сили са съумели да открият сигналите и потреблението на съветски мобилни телефони от военнослужещи , идващи в професионалния лицей в новогодишната нощ .

Заместник-председателят на локалния парламент на Москва Андрей Медведев сподели, че е предвидимо бойците да бъдат упрекнати - вместо командира , който е взел първичното решение да разположи толкоз доста бойци на едно място. " Историята сигурно ще помни имената на тези, които се пробваха да запазят безмълвие за бедата и тези, които се пробваха да обвинят починалия боец за всичко ", написа той в Telegram.

Междувременно въоръжените сили на Украйна оповестиха, че са умъртвили или ранили 500 съветски бойци при друга офанзива в навечерието на Нова година против село в окупирания южен район Херсон.

Няма самостоятелна инспекция на офанзивата в Чулаковка , на към 20 километра южно от река Днепър.

Руските сили се отдръпнаха през Днепър през ноември и украински публични лица разгласиха видео на повдигнат байрак на остров сред източния и западния бряг на реката.

Южното военно командване на Украйна предизвести, че е прекомерно рано да се приказва за цялостно освобождение на остров Велики Потьомкински.

Главнокомандващият Валерий Залужни сподели в понеделник, че Украйна е освободила 40% от териториите, завзети от Русия от предишния февруари, и 28% от всички територии, окупирани от Русия от 2014 година
 ISW: Ударите на Украйна в Донбас подриват престижа на Путин
ISW: Ударите на Украйна в Донбас подриват престижа на Путин

Нова фаза на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР