Смъртта на бебето от Казанлък е настъпила заради пневмония, съобщиха

...
Смъртта на бебето от Казанлък е настъпила заради пневмония, съобщиха
Коментари Харесай

Развръзка с мъртвото бебе в Казанлък: Безхаберните му родителите умишлено го оставили да умре

Смъртта на бебето от Казанлък е настъпила поради пневмония, оповестиха от полицията в Стара Загора.
Сигналът е получен през вчерашния ден в 7:30 часа в районното ръководство в града. От Министерство на вътрешните работи прецизират, че следи от травматични увреждания не са открити, предава Лупа.
От Районна прокуратура-Стара Загора са почнали следствие за осъществено закононарушение по чл.138 от Наказателния кодекс, за това, че на 22 август в Казанлък умишлено не е оказана помощ на момче на 41 дни.
От държавното обвиняване прецизират, че бебето е било с заплаха за живота.
За бебето са полагали грижи родителите в дома им в Казанлък. Детето се разболяло и е било прегледано от доктор, който назначил домашно лекуване, което не било провеждано от околните.
Изготвено е умозаключение на съдебномедицинска експертиза, която сочи, че детето е умряло от пневмония.
„ Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за определяне налице ли е отговорно държание, довело до гибелта на детето. Конкретните инструкции са да се откри по кое време е бил осъществен обзор за заболяване от медицински експерт, да се изискат съответните медицински документи, да се откри подавани ли са сигнали за влошено здравословно положение на детето, към кого и има ли такива подадени към отдел „ Закрила на детето “ към съответната Дирекция за обществено подкрепяне. Чрез свидетелски показания би трябвало да се откри какви са били първичните признаци на болестта и какви тъкмо ограничения са подхванати за лекуване от страна на околните “, прибавят от прокуратурата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР