Смъртта на 78-годишния обедини държавния и политическия елит в България

...
Смъртта на 78-годишния обедини държавния и политическия елит в България
Коментари Харесай

България загуби своя духовен баща: Политическите лидери за патриарх Неофит

Смъртта на 78-годишния сплоти държавния и политическия хайлайф в България в израза на почитание и висока респект към паметта му.

Премиерът Николай Денков разказа Негово светейшество като " умен и мил нравствен лидер, който даваше религия и сили на миряните, когато той самият беше физически слаб ".

Президентът Румен Радев дефинира починалия патриарх Неофит като " поддръжник на българската нация и нашата страна ". Кончината му е " огомна загуба за Българската православна черква и за българския народ ", споделя той в своето обръщение.

" Бог да елементарни Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Ще помним завета му за реализиране на единение, за живот във религия и благочестие. Поклон! ", написа вицепремиерът Мария Габриел в профила си във Фейсбук.

" България загуби своя нравствен татко ", споделя ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов в своето известие.

" Той ръководеше Българската православна черква с доброта, самообладание и мъдрост. Отиде си един същински и заслужен духовник, добър човек и благоверен българин ", написа още Борисов.

Покойният патриарх Неофит е " изключителна духовна персона ", споделя в своята позиция ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " От погледа му струеше добрина и достойнство. Беше обединител и стожер. Нека почива в мир! ".

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков споделя, че Негово Светейшество Неофит беше " измежду малцината сплотяващи духовни фигури ".

" България загуби един от дребното, които търсеха обединяване, а не разцепление. Бог да го елементарни ", написа още той.

Позиция се появи и от името на съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който в последните месеци се появи на две срещи със Светия Синод.

" Дълбоко скърбим от загубата на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит! Неговата добрина, състрадание и апелите му за великодушие няма да бъдат забравени от миряните. Изказваме дълбоки съболезнования към неговото фамилията и близки, както и на всички християни ", се споделя в известие на пресцентъра на Движение за права и свободи от Пеевски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР