Смъртта е категорична, не допуска кривини. Донорството е начинът да

...
Смъртта е категорична, не допуска кривини. Донорството е начинът да
Коментари Харесай

Ани Стоянова, майката на Даная: Донорството е начинът смъртта да не е толкова категорична

„ Смъртта е безапелационна, не позволява кривини. Донорството е методът да не е толкоз безапелационна. Чрез него част от Даная живее в четирима души “.

Това сподели в предаването „ 120 минути “ Ани Стоянова, майката на Даная.

 15-годишната Даная изпадна в мозъчна гибел след тежка интервенция в „ Пирогов “. Тя обаче даде късмет за живот на четирима души.

„ Даная е прелестно дете. Харесва всичко към нея. Иска да е независима, да кара кола, да живее надалеч от мен. Нямаше самообладание да черпи и изживее всичко, което предстоеше “, добави Ани.

„ Когато ми се обадиха да се кача в детската реанимация, лекарите ми споделиха, че е настъпила мозъчна гибел. Първото, което му хрумна, беше донорството. Попитах дали би било допустимо. Толкова не желаех да я пусна, а да остане тук с нас – това беше единственото нещо, с което можех да го направя “, изясни майката на Даная.

„ Научих, че единственото нещо, което родителите би трябвало да вършат за децата си, е да ги обичат. Те вършат верните избори по-късно “.

Благодарение на донорството 17-годишният Преслав получава опцията да вижда живота.

„ Казах му да държи очите си необятно отворени за всичко хубаво в този живот и за всичко, което тя няма да изживее. Непрекъснато имам такова чувство, че гледаме, а не виждаме “, добави Ани Стоянова.

„ Искам да кажа, че имаме незабавна потребност от детска болница. Не за на следващия ден, а за през вчерашния ден. Трябва ни съвременна детска болница. Тя ще избавя животи. Безумно е “, безапелационна е тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР