Смъртоносна гъбична инфекция, която е трудна за лечение, се разпространява

...
Смъртоносна гъбична инфекция, която е трудна за лечение, се разпространява
Коментари Харесай

Смъртоносна гъбична инфекция изправи САЩ на нокти

Смъртоносна гъбична зараза, която е сложна за лекуване, се популяризира с " тревожна " скорост, заяви Би Би Си, като се базира на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Случаите в Съединени американски щати съвсем са се удвоили през 2021 година - от 756 на 1471.

Здравите хора не са изложени на риск от Candida auris, само че тези със слаба имунна система или употребяващи медицински устройства като апарати за дишане или катетри, могат да развият от тежко заболяване или да умрат.

По-голямата част от инфектираните са били ваксинирани против гъбични инфекции. Поради тази причина здравният институт на Съединени американски щати го назова " незабавна опасност от антимикробна устойчивост ". Повечето открити с инфекцията пациенти са били в лечебни заведения и домове за възрастни хора.

Инфекцията се популяризира от " контакт със наранени пациенти и нечисти повърхности или съоръжение ".

Един на всеки трима пациенти с инвазивни инфекции умира, само че може да бъде мъчно да се оцени точната роля на Candida auris при уязвимите пациенти, сподели епидемиологът от института доктор Меган Лиман.

Най-честите признаци са тресчица и настинка, които не се усъвършенстват след лекуване.. План против антимикробна устойчивост няма, ваксини също. Тъй като множеството пациенти към този момент са заболели, от време на време е мъчно да се открие гъбичната зараза. Само лабораторен тест може да удостовери инфекцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР