Смъртните случаи в Англия и Уелс от злоупотреба с алкохол

...
Смъртните случаи в Англия и Уелс от злоупотреба с алкохол
Коментари Харесай

Бум от смъртността след злоупотреба на алкохол в Англия и Уелс

Смъртните случаи в Англия и Уелс от корист с алкохол са достигнали най-високите равнища от 20 години насам след внезапно повишаване от началото на блокирането поради COVID-19, сочат данните на държавното управление, оповестени на 6 май 2021 година

Данните от Службата за национална статистика (ONS) демонстрират, че е имало 7 423 смъртни случая, директно породени от корист с алкохол - 20% растеж по отношение на 2019 година

Рязкото повишаване беше белязано от 17% нарастване през второто тримесечие на годината, откакто Обединеното кралство стартира първото блокиране поради ковид през март 2020 година, с 22% и 28% покачвания през идващите тримесечия.

Числата на ONS сочат, че множеството от смъртните случаи са свързани с дълготрайна корист с алкохол и взаимозависимост, предизвикваща алкохолно чернодробно заболяване, алкохолно отравяне и психологични и поведенчески разстройства заради използването на алкохол.

Данните също по този начин демонстрират, че смъртността от алкохол е доста по-висока в най-нуждаещите се региони на Англия и Уелс.

В Англия мъжете, живеещи в най-бедните региони, са четири пъти по-склонни да умрат от алкохол от тези в най-богатите.

Жените от бедните региони са три пъти по-склонни да умрат от алкохол, в сравнение с в най-богатите региони. Като цяло мъжете са съвсем два пъти по-склонни да умрат от алкохол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР