Смъртните случаи в Афганистан, причинени от COVID-19, надхвърлиха 100, което

...
Смъртните случаи в Афганистан, причинени от COVID-19, надхвърлиха 100, което
Коментари Харесай

Афганистан моли за международна помощ заради коронавируса

Смъртните случаи в Афганистан, породени от COVID-19, надвишиха 100, което принуди страната да потърси интернационална помощ за справяне с пандемията, написа английският вестник The Guardian.
Заместник-министърът на опазването на здравето Вахид Майрох прикани интернационалните донори " да оказват помощ на афганистанския народ и неговото държавно управление в този сериозен стадий, защото нацията се нуждае от повече съдействие ", съобщи БГНЕС Той удостовери за нови 168 случая на заразяване с ковид и 9 умряли през последните 24 часа. С това общият брой на инфектираните доближи 3 392, а смъртните случаи - 104. Повечето от новите случаи са в Кабул, който е най-тежко засегнатият регион в страната.
От началото на годината повече от 250 000 афганистанци се прибраха от прилежащ Иран и се разпръснаха по територията на цялата страна, без да бъдат тествани или карантирани.
Майрох предизвести, че понастоящем опасността от ковид е на най-високото равнище и помоли хората да си сътрудничат със здравните служащи и да останат по домовете си.
Правителството на страната даде обещание да раздаде самун на бедните хора в Кабул и стартира да извършва уговорката си през почивните дни, само че здравното министерство предизвести, че това може да утежни обстановката. Хората се събират към фурните за самун, а това усилва риска от заразяване.
Междувременно се активизираха и военните дейности в страната, откакто министерството на защитата съобщи, че бунтовници са направили набези в към 20 провинции. Талибаните отхвърлиха към този момент няколко оферти за преустановяване на огъня.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР