Смъртните случаи предизвикаха международна мистерия, като първоначално се изключваше само

...
Смъртните случаи предизвикаха международна мистерия, като първоначално се изключваше само
Коментари Харесай

Мистериозната внезапна смърт на застрашени африкански слонове вече е разгадана, казват учени

Смъртните случаи провокираха интернационална тайнственост, като в началото се изключваше единствено бракониерство и отравяне с антракс.

Първоначално чиновниците отдадоха гибелта на отрови, създадени от дребни организми във водата и почвата и погълнати от бозайниците, което се дължи на изменението на климата.

Учените обаче споделят, че тестванията върху животните разкриват, че са умрели от бактерия, наречена Bisgaard таксон 45 - неназован родственик на Pasteurella multocida, който предизвиква редица разнообразни болести при животните.

При тестваните слонове се демонстрира като септицемия или отравяне на кръвта.

Популациите на слоновете са намалели със 144 000 от 2007 година до 350 000, със спад от 8% годишно, пресмятат учените.

COVID-19: Повторните инфекции се усилват в Южна Африка, само че хората стават по-малко заболели - СЗО разпростира екип за незабавна помощ на фона на зараза от Omicron

Учени от списание Nature Communications споделиха, че Pasteurella multocida не е била свързвана преди този момент със смъртните случаи при слонове, само че че в този момент може да „ съставлява продължаващ феномен в този район ".

Документът прибавя: „ Септицемията прибавя към възходящия лист от свързани със болестта закани за опазването на слоновете, в това число туберкулоза, антракс, ендотелиотропен херпесвирус на слонове, вирус на енцефаломиокардит, синдром на флопи хобота и злонамерено отравяне. "

Изображение: Снимки от въздуха, показващи мъртви слонове в делтата на Окаванго в Ботсвана през 2020 година

Бактерия Pasteurella беше открита преди този момент в стадо от 200 000 сайга антилопи, които са умрели ненадейно в Казахстан, като учените се надяват, че този случай може да помогне да се хвърли светлина какво се случи в Африка.

Рецензираното проучване беше подхванато от интернационален екип, включващ учени от Агенцията за здравето на животните и растенията на Обединеното кралство, Тръста за дивата природа на водопада Виктория и лаборатории в Южна Африка.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР