Смъртните случаи на „Турски поток“ не са на работната площадка,

...
Смъртните случаи на „Турски поток“ не са на работната площадка,
Коментари Харесай

Валентин Николов: Смъртните случаи на „Турски поток“ не са на работа, причинени са от алкохол

Смъртните случаи на „ Турски поток “ не са на работната площадка, породени са от алкохол. Това сподели в изявление за предаването „ Денят онлайн “ някогашният началник на БЕХ Валентин Николов.

„ Той се строеше по време на COVID-кризата. България няма задоволително заварчици. Повечето задгранични служащи, които се употребиха, бяха в карантинен интервал. Тези смъртни случаи бяха в хотела, не на работната площадка. Може би от повече алкохол. Имаше такива паднали от терасата “, уточни той.

Николов разяснява още, че се чака 12-13% по-ниска цена на газа на спот пазарите, което неизбежно би трябвало да рефлектира и в България. Бившият началник на БЕХ е песимистичен към изявленията на премиера за по-евтиния американски полутечен газ. Според него, Кирил Петков постоянно има спорни изявления.

„ Дай Боже, цените от Съединени американски щати да са по-ниски. Скептичен съм. Шефът на „ Булгаргаз “ не беше в делегацията. Кой определяше цените? Премиерът няма право, по българските закони, да договаря. Министърът на енергетиката също не може да приказва за съответни цени. Никаква популярност няма. Дали той схваща какво тъкмо е по-ниска цена? “, запита се Николов.

Той уточни още, че в българската енергетика няма задоволително ликвидност. По думите му, страната би трябвало да помогне на бизнеса, защото в хазната би трябвало да има повече пари от Данък добавена стойност и акцизи, поради по-високите цени на петрола и всички енергийни съставни елементи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР