Смартфоните стават все по-функционални, но знаем ли как да се

...
Смартфоните стават все по-функционални, но знаем ли как да се
Коментари Харесай

Полезни функции на смартфона, които сякаш пренебрегваме


Смартфоните стават все по-функционални, само че знаем ли по какъв начин да се възползваме…
(снимка: CC0 Public Domain)

Смартфоните непрекъснато се обогатяват с нови функционалности, които стават нормални за потребителите след към една година. Но те бързо доскучават и хората като че ли стопират да им обръщат внимание.

Изглежда, че е време да видим какъв брой готино устройство имаме в ръцете. Ето няколко потребни функционалности на смарт телефоните, за удобството на които даже не се сещаме от време на време.

Безконтактно заплащане с телефона

Смартфонът престана да бъде информационно устройство, когато в него беше въведена функционалността за безконтактно заплащане. Сега все по-рядко носим банкови карти и карти за отстъпка, пари в брой. Тези неща постепенно остават в предишното, отбелязва. Дори и най-недоверчивите хора последователно привикват с обстоятелството, че заплащането е минало към смарт телефона.

Благодарение на пониженото произвеждане на пластмасови карти, банките редуцираха въглеродния си отпечатък, помагайки за запазване на планетата. Плащането с NFC е освен комфортно, само че и много несъмнено. Както и да е, в случай че инцидентно „ измиете ” смарт телефона си, парите ви няма да отидат на никое място. Това е за предпочитане, в сравнение с да изперете парите си, останали в панталоните, и да останете без стотинка.

Вибрации от виртуалните клавиши

Свикнали сме с трептящ сигнал, който ни алармира за входящо позвъняване, известие в месинджър или уведомление от приложение. Това е доста готина, позната функционалност в телефона.

Добре е, че производителите не стопираха дотук: смарт телефоните изгубиха физическата си клавиатура (и това е доста тъжно), само че получиха вибрационна противоположна връзка от клавишите. Много хора не я харесват, само че тя ни разрешава да усетим виртуалните бутони.

Въвеждането на текст изисква внимание и неизменност: несъмнено, писането на хартия е по-привично, само че вибрацията на клавишите ни оказва помощ да пишем по-съсредоточено за нещо значимо, като вложим смисъл в него. Използвате ли тази функционалност? Полезна е.

Сканиране на QR код

Мнозина пренебрегват тази функционалност на смарт телефона. Но QR кодовете към този момент са станали част от живота ни. Понякога с тях е доста по-лесно да изтеглите нещо от магазина за приложения, като насочите камерата към черно-белия квадрат. Спестявате доста време, като отидете напряко на страницата за евакуиране, заобикаляйки въвеждането на име.

QR кодовете са безусловно на всички места: това са връзки към публикации, към забавни събития. Можете даже да извършите фотография, на която самият смарт телефон ще откри QR кода и ще ви предложи да последвате връзката. По този метод може да получите, да вземем за пример, отстъпки при закупуване на артикули в магазина. Изключително просто и комфортно е.

Многозадачност

Спомнете си за телефона си преди десетилетие: той надали поддържа многозадачност, което създаваше неудобства при игри и слушане на музика. Това, което имаме в този момент: можете да слушате по едно и също време подкаст във фонов режим, да разговаряте и да не затваряте браузъра с мечтаната страница, с цел да не превъртате по-късно до мястото, където сте спрели, до момента в който четете. Някои хора не затварят приложения в продължение на седмици, оставяйки ги на назад във времето! Разбира се, това се отразява на живота на батерията, само че е извънредно комфортно.

Актуализиране на приложенията

Важно е да поддържате приложенията си настоящи, само че би трябвало да го извършите рационално, откакто прочетете рецензиите за актуализацията. Благодарение на магазините за приложения, към този момент не е належащо да търсим мечтаната стратегия в разнообразни източници. Всичко е съсредоточено на едно място.

А за актуализиране можете даже да включите автоматизираното евакуиране, тъй че да не се постанова да търсите още веднъж настройките. Тази алтернатива икономисва време и нерви: преди този момент трябваше да потърсите настоящата версия на програмата, да изчакате известно време, до момента в който таймерът изчезне, давайки мечтаната връзка за евакуиране.

Забравена ключова дума

Забравили сте паролата за акаунта си? Сега самият смарт телефон ще ви предложи непокътнатия вид. По-рано в сходни случаи трябваше да търсите паролата за акаунта си всякога. Още по-лошо беше, в случай че въобще не помните акаунта си.

Сега всичките ви пароли се съхраняват от смарт телефона. Когато влизате в приложението, то просто ви подканва да ги въведете автоматизирано.

Много смарт телефони имат страхотна функционалност, която подсказва дали паролата е в листата на откраднатите и предлага смяна с по-сигурна. Като се има поради какъв брой разнообразни страници имат хората през днешния ден, това е в действителност необикновено потребно, тъй като човек не може да помни всичко.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР