Смартфоните са неразделна част от ежедневието на милиарди хора по

...
Смартфоните са неразделна част от ежедневието на милиарди хора по
Коментари Харесай

Няколко полезни трика за iPhone, които може би не знаете

Смартфоните са неразделна част от всекидневието на милиарди хора по света и огромна част от тях избират продуктите на Apple за своето ежедневие. Независимо от това дали този избор е изработен тъй като е съвременно или просто тъй като потребителят избира това устройство, доста хора не знаят за някои скрити екстри на iOS, които са елементарно налични и могат да улеснят живота ви.
`Няколко

Започваме с функционалност, която от Apple вкараха преди няколко години с проявлението на Force Touch технологията и въпреки тя към този момент да бе сменена от дълготрайно задържане, някои потребни неща свързани с нея към момента работят. Едно от тях е преместването на курсора при писане на текст посредством задържане върху клавиатурата. По този метод клавиатурата се трансформира в дребен тъчпад посредством който комфортно може да позиционирате курсора, където поискате.
`Няколко

Втората функционалност още веднъж бе въведена и показана с Force Touch и се отнася за иконите, които са на вашият начален екран. По този метод можете бързо да достигате до избрани функционалности или менюта от съответното приложение, без да би трябвало да ровите в тях.

През 2018 година Apple купи добре познатото приложение за различаване на музика Shazam и малко по-късно вкара опцията за различаване на музика посредством него, непосредствено от контролния център. За задачата би трябвало само да отворите менюто за настройки и да добавите функционалността Music Recognition в контролния център. По този метод може да употребявате Shazam без да имате конфигурирано настрана приложение на вашето устройство.
`Няколко

Сканирането на документи е нещо което също е доста комфортно, а доста от хората не знаят и теглят настрана приложение за това. То може да бъде направено посредством приложението за бележки – Notes. Тук даже може да комбинирате втората ни рекомендация и да употребявате бързия достъп, с цел да го намерите. В противоположен случай може да натиснете бутона с форма на камера и от там да изберете Scan Document при писане на нова записка.
`Няколко

Сравнително скоро от Apple прибавиха нов бутон на своите смарт телефони. Този нов бутон е деен на всички устройства след iPhone 8 и разрешава две или три „ потупвания “ върху логото на Apple на гърба на смарт телефона, с цел да активирате избрана функционалност. Виртуалният бутон може да бъде включен от менюто за настройки в секцията Accessibility и подменюто Touch. Там ще откриете Back Tap и разнообразни варианти за неговата работа.
`Няколко

Последната забавна функционалност, която ще ви представим също е непозната за доста хора, а може да бъде много потребна, изключително в случай че смятате постоянно. Стандартният калкулатор, когато държите смарт телефона в портретен режим е меко казано „ орязан “, само че знаехте ли, че когато обърнете iPhone-а в пейзажен режим, вариантите и бутоните на калкулатора се усилват неведнъж? В мненията може да ни споделите други потребни варианти и препоръки, които вие употребявате в всекидневието си.
`Няколко

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР