Смартфоните, използващи операционната система Windows 10 спряха да излизат през

...
Смартфоните, използващи операционната система Windows 10 спряха да излизат през
Коментари Харесай

Microsoft Store разпродава останалите смартфони Lumia с Windows 10, при смешни цени

Смартфоните, употребяващи операционната система Windows 10 стопираха да излизат през лятото на 2017 година. Към сегашен ден делът на Android и iOS смарт телефоните на пазара е 99,9%, само че Microsoft не изпуска опцията да се опита да завоюва още малко от своята фирмена продукция.
Съвсем ненадейно, магазинът Microsoft Store стартира да продава останалите в складовете смарт телефони от семейството Lumia , работещи под ръководството на операционната система Windows 10 Mobile. Представени са няколко модела при доста ниски цени.



Към сегашен ден в Microsoft Store могат да бъдат открити смарт телефоните Lumia 950, Lumia 950 XL, Lumia 550 и Lumia 650 . Най-скъпият от тях коства $500 , което си е смешно, тъй като надали някой ще реши да дава сходна сума за към този момент остарял смарт телефон с процесор Snapdragon 810. Най-евтиният Lumia смарт телефон в магазина коства $139, само че се базира на чипа Snapdragon 210, който по днешните критерии може да се смята за ужасяващ.



Не може да се каже, че тези оферти са удачни: към този момент остарял хардуер и операционна система Windows 10 Mobile, която надали ще бъде обновявана и за която към този момент няма кой да написа приложения, както и да поддържа остарелия програмен продукт.

И в действителност, за $500 към сегашен ден може да бъде закупен доста по-добър смарт телефон.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР