Смартфоните Google Pixel безспорно са една от изненадите в този

...
Смартфоните Google Pixel безспорно са една от изненадите в този
Коментари Харесай

Google Pixel 9 и възможността за сателитна свързаност, която ще притежава

Смартфоните Гугъл Pixel несъмнено са една от изненадите в този сегмент на софтуерния пазар в последните години. Те се явяват директни съперници на флагманите на водещите играчи като Samsung и Apple и не стопират да печелят потребителите с характерности, камери, дизайн и потребни функционалности.
 Гугъл Pixel и новата функционалност за удължение на живота на батерията
Как да възобновим гратис батерията на Гугъл Pixel

Нещо потребно за всички

Сега сме в очакване на новите попълнения от серията Pixel 9, които най-вероятно ще бъдат показани през октомври, както своите прародители през 2023 година Затова към този момент информацията за тях към момента е в областта на догадките или въз основата на това, до което са получили достъп софтуерните блогъри.

Сега разбираме за нова функционалност, която идните смарт телефони на Гугъл Pixel най-вероятно ще имат. И това е следващата приятна изненада за техните почитатели.

Според информация на Android Authority, представени от Tech Radar, Pixel 9, Pixel 9 Pro и Pixel Fold 2 (който евентуално ще се споделя 9 Fold), ще поддържат функционалност за сателитна съгласуваност, сходна на Emergency SOS на.

Pixel 9, Fold 2, Tablet 2 with 5G reportedly get new Samsung modem with satellite connectivity
— Paul Lopez (@lopezunwired)
Това значи, че смарт телефоните ще могат да изпращат сигнал за помощ, когато сме в изключителна обстановка, употребявайки връзка със спътници. Гугъл Pixel най-вероятно ще си партнира с компанията T-Mobile, с цел да обезпечи тази функционалност, което значи, че ще употребява спътниците на Space X. А свързването ще е допустимо посредством специален Samsung Modem 5400, който ще бъде част от устройството.

Към този миг се знае, че при възниквана на незабавна обстановка смарт телефонът ще ни разрешава да изпращаме известия, само че не и да организираме диалози, даже когато сме отвън обсега на мобилните оператори посредством сателитната съгласуваност. Първо ще се локализира местонахождението ни.

Les prochains téléphones made in Гугъл devrait plaire aux baroudeurs et baroudeuses. D’après des récentes rumeurs, les Pixel 9 pourraient en effet intégrer une option de SMS par satellite, comme sur les derniers iPhone.

— Clubic (@Clubic)
След това посредством особено приложение Satellite Gateway ще отговаряме на разнообразни въпроси, с цел да откри какво тъкмо се случва, вместо да ни даде сами да изберем, че сме в епицентъра на горски пожар да вземем за пример. А отговорите ще се получават непосредствено от службите, които би трябвало да отговорят на сигнала и да изпратят помощ.

Въпросите са свързани с това какво се случва, какъв брой хора са наранени, дали всички дишат, какво гори, има ли оръжия на мястото и какви, налични ли са транспортни средства. Някои от тях са и с отговори, от които да избираме, с цел да бъде връзката по-лесна и бърза.
 AST SpaceMobile и първото позвъняване през сателитна 5G мрежа
Първото позвъняване през “космическо ” 5G е реалност

Наземните кафези са отживелица

Още една добра вест е, че потреблението на новия Samsung модем в устройствата от серията Pixel 9 ще усъвършенства цялостната им съгласуваност с разнообразни мрежи, която до този миг нееднократно е била регистрирана като проблематична и един от дребното минуси на смарт телефоните на Гугъл Pixel.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР