Смартфон с височина над 2 м може да направи всичко

...
Смартфон с височина над 2 м може да направи всичко
Коментари Харесай

Не можете да го приберете в джоба си: инженери сглобиха най-големия iPhone в света

Смартфон с височина над 2 м може да направи всичко като елементарния модел на Apple, единствено че би трябвало да го носите на количка.

В Съединени американски щати екип, управителен от Матю Бийм, сътвори най-големия iPhone до момента, поставяйки нов международен връх. Това оповестява изданието Mint.

Американски инженери сглобиха смарт телефон с височина 8 фута (2,4 м), който работи тъкмо като всеки различен iPhone: реагира на докосванията, задаване на аларми, пускане на приложения, в това число игри, и даже е допустимо заплащане за покупки благодарение на Apple Pay. Оборудван е с работещи бутони за заключване и за контролиране силата на звука, както и съществена и предна камера с поддръжка на FaceTime — услуга за видеоразговори. Устройството даже има стъклено покритие начело и откъм гърба, тъкмо както актуалните модели iPhone.

Въпреки това, както изясняват от Mint, от техническа позиция гигантската джаджа не е iPhone, защото се състои от изцяло разнообразни съставни елементи от други артикули. Например, Матю Бийм и неговите помощници са сглобили екрана от сензорни панели за тв приемници и са сложили подсветката към периметъра. В качеството на платка е употребен настолният компютър Mac mini — той работи с операционната система iOS и започва приложенията.

Екипът изнесе готовия смарт телефон с великански размери в Ню Йорк, с цел да изненада хората. С негова помощ Матю Бийм правеше фотоси и селфита, плащаше за покупките си, ревизираше времето, единствено че трябваше да употребява количка и напъните на четирима души.

Мнозина бяха сюрпризирани от това солидно устройство и желаеха да поиграят игри като Angry Birds и Subway Surfers. Трябва да се означи, че предходният връх се държеше от YouTube блогъра ZHC, който построи iPhone с височина 6 фута (1,8 м) през 2020 година

Сега най-новата линия смарт телефони на Apple е iPhone 14, която бе показана през есента на 2022 година Освен базовия модел, в нея влизат още версиите Plus, Pro и Pro Max. Последният стана най-големия в историята на марката, защото има екран с диагонал 6,7 инча.

По-рано се появи информация, че iPhone 14 независимо е извикал полицията на мястото на случай, който умъртви шестима души. Honda Accord се блъсна в дърво в град Линкълн (САЩ), а смарт телефонът записа мощния конфликт благодарение на датчиците си и функционалностите за Crash Detection.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР