Слушането на най-успокояващата песен в света преди операция може да

...
Слушането на най-успокояващата песен в света преди операция може да
Коментари Харесай

Най-релаксиращата песен в света замества успокоителното преди операция

Слушането на " най-успокояващата ария в света " преди интервенция може да работи като седатив, настояват американски откриватели, представени от BBC.

Пациентите, взели участие в изследването, били разграничени на две групи. Първите получили седативно лекарство, а на втората група пуснали песента " Weightless " от английската група " Marconi Union " в продължение на три минути. Тревожността на пациентите намалявала еднообразно и в двете групи.

Песента работила успокоително и понижила тревогата, кръвното налягане и сърдечната периодичност при всички 157 души, взели участие в проучването.

Стресът и тревожността преди интервенцията могат да повлияят на възобновяване след интервенцията. Но медикаменти, които понижават тревогата имат странични резултати и се нуждаят от непрекъснат мониторинг от страна на лекарите.

Музикотерапията въпреки това е изцяло безвредна и евтина. 

Някои от пациентите избират да избират сами музиката, която да слушат. Изследователите от Университета в Пенсилвания ще изследват дали другите стилове музиката, определени от пациентите, се отразяват на резултатите.

Според анестезиолога доктор Веена Граф, музиката осветява прочувствената зона на мозъка, задейства връзките за възнаграждение и наслаждение. Това значи, че пациентите могат да бъдат в своя личен свят, да се усещат комфортно и да имат надзор върху страстите си. 

Музиката е скъп инструмент в медицината от доста години. Той е бил използван в неврохирургията, за наблюдаване на мозъчната функционалност, оказва помощ при аутизъм, може да отключи спомените и да усъвършенства живота на хората с деменция.

Музиката може да лекува, подтиква и успокоява мозъка и тялото по доста способи, но учените към момента не са открили по какъв начин тъкмо се случва това.

Чуйте най-успокояващата песен в света:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР