Слушах лекция в местната джамия, когато внезапно почувствах, че имамът

...
Слушах лекция в местната джамия, когато внезапно почувствах, че имамът
Коментари Харесай

Защо, като палестински американски журналист, трябваше да напусна новинарската индустрия

Слушах лекция в локалната джамия, когато ненадейно почувствах, че имамът ми приказва непосредствено. Той тълкуваше няколко стиха от Корана. Когато той наближи шестия стих в главата и стартира да изяснява смисъла му, сърцето ми стартира да бие бързо.

„ О, вярващи, в случай че пакостник ви донесе вести, проверете ги, с цел да не навредите на хората неумишлено, като съжалявате за това, което сте създали “, преведе той.

Почувствах се одобрен. Бог ни споделя да ревизираме обстоятелствата. За да избегнете разпространяването на клюки или дезинформация. Да сложим под въпрос източника на информация и да минимизираме вредата. Това беше команда, която следвах съвсем всекидневно. Понякога се борех да видя по какъв начин различавам като публицист, само че в този миг вярата ми ме увери, че напъните ми, колкото и дребни да са, бяха видяни и възнаградени от самия Бог.

Бях чел Корана няколко пъти на арабски, само че се зарових в превода на британски за първи път. Бях все по-близо до моята вяра и Бог, до момента в който се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР