Служителят, отговарял за обществената сигурност в бразилската столица, когато правителствените

...
Служителят, отговарял за обществената сигурност в бразилската столица, когато правителствените
Коментари Харесай

Бразилски съдия освободи бившия министър на правосъдието, арестуван във връзка с безредиците в Бразилия

Служителят, отговарял за публичната сигурност в бразилската столица, когато държавните здания бяха щурмувани от последователи на някогашния президент Жаир Болсонаро, беше освободен нощес, откакто прекара съвсем четири месеца в ареста, съобщи Ройтерс.

Андерсон Торес беше министър на правораздаването в държавното управление на Болсонаро. На втори януари той стана шеф на сигурността на столицата и излезе в отпуск четири дни по-късно. Торес беше задържан, откакто се завърна от Съединени американски щати, където прекара отпуската си.

Съдията Алехандре де Мораес от Върховния съд в Бразилия, който разпореди ареста му, с цел да проверява дали отсъствието му е асъдействало за безредиците, подреди той да бъде освободен, като съобщи, че полицията е направила своите следствия и няма причина да задържа Торес. Съдията постанови, че той би трябвало да носи електронна гривна, анулира паспортите му и приключи правото му да носи оръжие.

Полицията откри в дома на някогашния правосъден министър чернова на декрет, който наподобява бе част от проект за предизвикателство на изключително състояние за да бъде анулирана изборната победа на президента Луиз Инасио Лула да Силва над Болсонаро. Торес отхвърля това да е било част от опит за боен прелом, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР