Служителят от Министерството на спорта, който беше задържан с подкуп

...
Служителят от Министерството на спорта, който беше задържан с подкуп
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява дали парите от подкупа в ММС е трябвало да бъдат разделени между служители

Служителят от Министерството на спорта, който беше арестуван с рушвет от над 60 000 лв., остава в ареста. Неговият татко излиза на независимост против парична гаранция от 5000 лева Това реши Софийския градски съд, като решението не е дефинитивно.
Прочетете още
И двамата обвинени се споделят Иван Иванов, а изнудваният е шефът на Българската федерация по повдигане на тежести. Точната сума - 62 000 лева, които Иванов-син е получил на пачки в колата си, в действителност съставлява 5% от 1 200 000 лв., които федерацията е получила, с цел да провежда европейско състезание в София през февруари.

Свидетели описаха и бяха представени от съда, че парите са поискани, с цел да бъдат разграничени с други чиновниците на Министерството на младежта и спорта, каквато, споделили татко и наследник, била нормалната процедура. Изнудваният е бил предизвестен, че в случай че откаже, федерацията ще има проблем с парите за следващата година.

Адвокатът на обвинените отхвърли това да са били пари за рушвет, били за нещо друго, само че не сподели какво.

Прокуратурата дефинира като защитна тезата, че двамата Иванови желали парите, с цел да ги разделят с други хора в министерствотои ще извърши инспекция дали не става дума за незаконна скица. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР