Служителят на Националната гвардия на САЩ, който е обвинен в

...
Служителят на Националната гвардия на САЩ, който е обвинен в
Коментари Харесай

Заподозреният за изтичането на американски тайни имал арсенал в дома си

Служителят на Националната армия на Съединени американски щати, който е упрекнат в издаване на военни секрети и държане на боеприпас от оръжия в дома си , ще се яви пред федералния съд в четвъртък, където се чака федералните прокурори да изискат той да остане в ареста, защото съставлява риск за националната сигурност, предава Ройтерс.

Джак Дъглас Тейшейра на 13 април в дома си в Масачузетс и упрекнат в нарушение на Закона за шпионажа . Той би трябвало да се яви в окръжния съд на Съединени американски щати в Уорчестър, Масачузетс в четвъртък следобяд за чуването за задържането му.

Прокурорите споделят, че 21-годишният юноша е, в това число някои, свързани с придвижването на войски в спора Русия-Украйна, на група геймъри в приложението за известия " Дискорд ".

Тейшейра, който живее с майка си и втория си татко, държал шкафче за оръжия до леглото си, което съдържало револвери, пушки и пълнители с огромен потенциал .

Агентите на ФБР също разкрили противогаз, муниции и нещо, което изглеждало като " аксесоар в жанр заглушител " в чекмеджето на бюрото му, съгласно настояването на прокуратурата, в което се твърди, че Тейшейра би трябвало да остане в ареста преди процеса против него.

" Обвиняемият безспорно съставлява заплаха за Съединени американски щати като цяло въз основа на способността си да аргументи извънредно сериозна заплаха за националната сигурност на Съединени американски щати ", се споделя в искане, подадено от офиса на американския прокурор Рейчъл Ролинс. " Има обаче и доказателства, които допускат, че ответникът може също да съставлява физическа заплаха за общността. "

През 2018 година, до момента в който е бил в гимназията, Тейшейра е бил отхвърлен, с лед като е бил чут да насочва расистки закани и да приказва за оръжия . Тейшейра приписва тези свои думи на отпратка във видео игра, съгласно прокурорите.

Съвсем неотдавна, през ноември 2022 година, Тейшейра споделил, че в случай че желае, той би " умъртвил доста хора " , тъй като това би било " заличаване на слабоумните ", настояват прокурорите в документи, подкрепящи тяхното предложение за задържане на Тейшейра.
 Военният, упрекнат за приключването на секретни документи, може да лежи в пандиза 15 години
Военният, упрекнат за приключването на секретни документи, може да лежи в пандиза 15 години

2 обвинявания му бяха повдигнати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР