Служителите в столичния градски транспорт са готови на протести. Исканията

...
Служителите в столичния градски транспорт са готови на протести. Исканията
Коментари Харесай

София остава без градски транспорт в четвъртък

Служителите в столичния градски превоз са подготвени на митинги. Исканията им още от края на предходната година не са чути. Те упорстват за 30% нарастване на заплатите.

„ Търпението на сътрудниците от градския превоз привърши още преди Коледа. Бяхме оповестили, че ще вършим митинг и по коледните празници, само че успяхме да преценим, че не е хубаво да натоварваме жителите и гостите на столицата по време на празниците, само че към този момент след тях няма по какъв начин да удържим напрежението в транспортните сдружения както в София, по този начин и в страната. Затова в четвъртък първо излизаме на митинг в София, а след това и в други градове на страната ", съобщи инж. Александър Шопов от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ пред „ България он еър “.

По негови думи жителите на София би трябвало да бъдат готови, че ще останат без градски превоз по време на митингите.

„ Колегите са доста изнервени, нямат към този момент никакво самообладание. Няма нищо, което да се е случило от диалозите ни преди Коледа. Имаше едно разпореждане на Министерския съвет, което покри част от разноските на „ Метрополитен “ за защита, само че те са безусловно незадоволителни за нарастване на заплатите “, добави инж. Шопов.

Той означи, че ниските заплати са довели и до дефицит на фрагменти в сферата, като с изключение на водачи, липсват механици, инженери, и обслужващ личен състав, което води до прекалено много ексклузивен труд.

„ В случай, че няма искащи да стартират работа в градския превоз, е явно, че нещо не е наред и те са заплатите и изискванията на труд “, безапелационен е инж. Шопов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР