Служителите ще могат да докладват за най-различни поведения, като разпространението

...
Служителите ще могат да докладват за най-различни поведения, като разпространението
Коментари Харесай

В тази страна може да попаднете зад решетките, ако тормозите колеги на работа

Служителите ще могат да рапортуват за най-различни държания, като разпространяването на злословия и клюки и насилственото наличие на корпоративни мероприятия.

Тормозът на работното място е същинска зараза в Южна Корея, като цели 70% от служащите в страната споделят, че са наранени от това събитие, предава BBC.

Според закона, работодателите не могат да подхващат никакви дейности, в това число уволняване, против чиновници или жертви на принуждение, които са докладвали за сходно нещо на управляващите.

Наказанието в такива случаи планува до три години затвор или санкция в размер до 30 млн. вона (25 хиляди долара).

Жертвите ще получават обезщетения, в случай че развият здравословни проблеми в следствие от издевателството на работа.

Доклад на Националната комисия по човешки права в Корея разкрива, че към 70% от чиновниците в страната са били жертва на тормоз от техните ръководители или сътрудници.

60% от жертвите не подхващат някакво деяние, до момента в който 12% от чиновниците са подложени на тормоз всеки ден.
За да помогне на фирмите да схванат какво тъкмо се има поради под тормоз, държавното управление разгласява насоки на вида държание, което се класифицира като неразрешено.

Примерите включват клюкарстването за сътрудници или разпространението на персонална информация, както и принуждаването на някого да пие, пуши или да участва на вечеря на компанията.

Вербалните обиди или унижаването на сътрудници пред погледа на офиса също е неразрешено.

Досега в Южна Корея не съществуваше система за докладване на тормоз на работното място, пореди, което чиновниците търпяха заради боязън от загуба на работа.

Новата регулация цели да отстрани по този начин нареченото “gapjil” или казано с други думи – когато някой злоупотребява от позицията на своята власт.
Един от най-популярните образци за сходно нещо е случай с шеф на самолетната компания Korean Airlines. Чо Хюн-ах, щерка на тогавашния ръководител на компанията Чо Янг-хо, влезе в новините по света, откакто показва гняв поради това, че и били поднесени ядки в пакет, а не в паница на борда на полет от Сеул до Ню Йорк.

Случаят притегли вниманието на обществеността в Южна Корея и още веднъж повдигна въпроса за корейската бизнес система, която се господства от фамилни компании.

Източник: profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР