Служителите от пловдивския градски транспорт продължават да облекчават физиологичните си

...
Служителите от пловдивския градски транспорт продължават да облекчават физиологичните си
Коментари Харесай

Гнусна история: Ето какви ги вършат шофьорите на тази пловдивска спирка

Служителите от пловдивския градски превоз не престават да облекчават физиологичните си потребности по спирки и шубраци. Фирмите превозвачи всеобщо не съблюдават клаузите от договорите си и на последните спирки липсват тоалетни, написа TrafficNews.
За следващия случай на уриниращ водач, алармира свидетел. Мъжът е засякъл лидера да се облекчава върху самата спирка в Тракия, до „ Синия кос”.

Хората в региона се оплакват, че заран миризмата на урина е нетърпима. Правени са многократни забележки, само че резултат няма.

„ Майки с деца са ставали очевидци на неприятните гледки. Пускали сме тъжби, само че никой не реагира”, написа читателят ни.



Тази спирка явно се е трансформирала в тоалетна за чиновниците. Не един или двама са се облекчавали точно там.

Проблемът обаче не е в хигиеничните привички у чиновниците на градския превоз. Той не съществува единствено на тази последна спирка, само че и на доста други. На тези места чиновниците имат опция да създадат отмора и да отидат до тоалетната, само че такава няма.

Кондуктори и водачи стоят часове наред в едно транспортно средство и мъчно намират време и опция да извършат физиологичните си потребности. Единствената им опция е да влязат в някое кафене, само че това може да наруши графика на дадения рейс, а и доста зависи от благоразположението на собствениците/работещите в това заведение. На последните спирки, където няма заведения, пък няма никакви тоалетни. На тези хора просто не им са обезпечени обикновени условия.

Всъщност транспортните компании са длъжни да обезпечат тези естествени условия. Техен е задължението да слагат химически тоалетни на последните спирки, разяснява кметът на Пловдив Иван Тотев.

„ В договорите с превозвачите е записано, че те имат уговорката да слагат тоалетна или да се договорят с най-близките заведения, където чиновниците могат да употребяват тоалетна. Всички контракти са изрядни, само че се получава по този начин, че не всички заведения позволяват кондуктори и водачи до санитарните си възли”, заяви кметът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР