Служителите на технологичния гигант Meta вече са метадружки, пише Уолстрийт

...
Служителите на технологичния гигант Meta вече са метадружки, пише Уолстрийт
Коментари Харесай

Служителите на Meta вече са „метадружки

Служителите на софтуерния колос Meta към този момент са „ метадружки ", написа „ Уолстрийт джърнъл “.

В записка до чиновниците на компанията създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг показа своята визия за корпоративната просвета в неотдавна ребрандираната на Meta Platforms компания. По думите му компанията ще „ основава страхотни неща “, „ ще живее в бъдещето “ и ще се ръководи от чиновници, които той назовава „ метадружки “.

„ Meta, метадружките, аз (Meta, Metamates, Me). Тези неща значат да бъдем положителни стопани на нашата компания и задача. Става въпрос за възприятието на отговорност, което имаме за нашия групов триумф. За грижата за нашата компания и един за различен “, споделя Зукърбърг в бележката, която самият той разгласява на страницата си във Фейсбук.

Новото мото на чиновниците е отпратка към военноморската фраза „ Ship, shipmates, self “ (Кораб, сътрудници, себе си), която по думите на Андрю Босуърт, който скоро ще поеме поста на основен софтуерен шеф на компанията, се употребява от много време от някои служащи на компанията.

От Фейсбук също по този начин оповестиха, че ще трансформират името на функционалността „ News Feed “ на „ Feed “

Зукърбърг разгласи смяната на името на Фейсбук на Meta през октомври, като ребрандирането отразява пренасочването на фокуса на компанията към т.нар метавселена –виртуален свят, в който хората ще поддържат връзка посред чрез аватари.

Промяната пристигна в миг, когато обществените мрежи на компанията, изключително Фейсбук и Instagram, са подложени на остри рецензии поради своите политики за модериране на наличието и оказване на отрицателно въздействие върху развиването на младежите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР