Служителите на по-ниските нива само щели бъдат помолени“На държавни служители

...
Служителите на по-ниските нива само щели бъдат помолени“На държавни служители
Коментари Харесай

Задължат шефове в държавната администрация да дарят по една заплата?

Служителите на по-ниските равнища единствено щели бъдат „ помолени “
На държавни чиновници на високи постове от разнообразни ведомства – министерства, организации и държавни компании, ще бъде удържана по една заплата за самодейността на Кирил Петков за оръжия за Украйна. Това се твърди в материал на уеб страницата “Filternews “.

Според сигналът това ще стане чрез джука заповед персонално на премиера.

В понеделник министър ръководителят разгласи във Facebook акция за набиране на средства в помощ на Украйна. „ Призовавам всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са сложни, време е Facebook постовете да се трансфорат в средства за Украйна “, написа Петков.

„ Обадиха ми се от отрасловото министерство и ми споделиха, че всички би трябвало да следваме светлия образец на министър ръководителя. Който възрази против удържането на заплатата, ще бъде уволнен “, обяснил пред „ Филтър “ началник на огромно държавно дружество.

По данни на вицепремиера Асен Василев 250 000 са служителите у нас. По една заплата за Украйна ще бъде удържана от държавните чиновници с висок сан. Тези от по-ниските позиции ще бъдат единствено „ помолени “ да го създадат.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР