Служителите на МВР работят по случая с АМ „Хемус“ от

...
Служителите на МВР работят по случая с АМ „Хемус“ от
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Нито АМ "Хемус" е готова, нито парите са налице

Служителите на Министерство на вътрешните работи работят по случая с Автомагистрала „ Хемус “ от месеци без присъединяване на прокуратурата, съобщи в предаването „ Лице в лице “ министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му по случая са събрани томове с информация, а наблядаващи прокурори по делото не знаят къде се намира ГДБОП.

„ Строителството на втората по дължина авотомагистрала у нас е народен обект, който се очакваше от доста български жители и коства на данъкоплатците големи финансове средства. Сега се оказа, че нито парите са налице, нито автомагистралата е подготвена “, сподели вътрешният министър.

„ Пита се в задачата за какво тази прокуратура не е стартира следствие преди да се образува служебно държавно управление, с цел да разбере има ли закононарушения, които са осъществени във връзка със строителството на автомагистрала „ Хемус “, уточни той.

Според Бойко Рашков има осъществени закононарушения и те могат да бъдат наречени „ закононарушенията на века “.

Той уточни, че това е имало отклонение на бюджетни средства, посредством потреблението на авансово премислени механизми. По думите му средствата са отивали в непознати джобове, партийни каси и даже в чужбина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР