Служителите на МВР предприемат засилени мерки във връзка с предстоящите

...
Служителите на МВР предприемат засилени мерки във връзка с предстоящите
Коментари Харесай

Засилен ще е полицейският контрол по пътищата в празничните дни

Служителите на Министерство на вътрешните работи подхващат засилени ограничения по отношение на идните празнични и почивни дни.
„ На 29 и 30 април, както и на 4 и 9 май всички налични механически средства за надзор на скоростните режими ще бъдат на пътя. Съветът към водачите е да се преценяват с въведените ограничения”, съобщи основен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “.
„ Със заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов от началото на април са проведени инспекции както по линия на полицията, по този начин и по линия на пожарната сигурност. В този интервал до момента на територията на страната са осъществени 1536 инспекции в православни храмове, църкви и други Констатирани са 179 нарушавания, връчени са съответните наставления. Извършен е и инструктаж на работещите там, защото по време на празниците там се събират доста хора”, съобщи комисар Георги Толин от Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".
„ Хората са на отмора, по тази причина ние служителите на реда ще сме на улицата, с цел да не допуснем домови кражби”, уточни Росен Белишки от Криминална полиция. По думите му по време на почивни дни не се покачват обирите. Той даде статистика, че за първото тримесечие на тази година има регистрирани 1040 домови обири, а предходната година са били с 400 повече.
Той посъветва и какво можем да създадем, с цел да се предпазим от обири в домовете си.
„ Когато става въпрос за входните порти на жилищата е добре да бъдем снабдени със съществени порти и заключване. Ако сме снабдени с такива на практика е невероятно някой да проникне. Друга сериозна точка е дограмата – постоянно кражбите стават през прозорците. Начинът, по който може да се противодейства на това е в случай че дограмата е снабдена с съответните антивзломни обкови, другият вариянт е с райбери за дограма”, добави Белишки.
По линия на Охранителна полиция е разпоредено засилено полицейско наличие към храмовете, църквите и манастирите по отношение на идните празници.
„ Колегите от страната ще съблюдават и за съблюдаване за въведените противоепидемични ограничения, като ще спомагат и на другите сътрудници за недопускане и откриване на закононарушения, където има осъществени такива. Ще бъде засилено полицейското наличие по автогари, ЖП гари и други публични места, на които се чака висока посещаемост”, съобщи контрольор Георги Кандев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР