Служителите на ловешката болница получават декемврийските си заплати за Великден.

...
Служителите на ловешката болница получават декемврийските си заплати за Великден.
Коментари Харесай

Декемврийски заплати за Великден за ловешката болница

Служителите на ловешката болница получават декемврийските си заплати за Великден. Това заяви прокуристът на ловешката болница доктор Ченко Чалъков пред БНР.

Напрежението в многопрофилната болница още веднъж се нажежи тази седмица. Лечебното заведение е в тежко финансово положение. Цялата сума за клиничните пътеки към този момент е изплатена от Здравната каса. Парите отиват непосредствено към кредиторите за покриване на запорите. Това бе и повода управлението да не изплати дължимите хонорари.

Заради неналичието на медикаменти, консумативи и медицински личен състав всички работещи в Отделението по пневмология и фтизиатрия подадоха групова молба за овакантяване.

Най-сериозният проблем е от последните 2-3 месеца, съобщи доктор Михаил Киров - шеф на отделението. Той изясни, че от този момент положението на болничното заведение доближава състояние, в което не може да обезпечава нужните медикаменти на пациентите.

" Почти 90% от пациентите си купуват всичко - спринцовки, игли, всички типове консумативи. Това неизбежно се отразява и на качеството на нашата работа. Постоянният душевен тормоз от страна на всички заболели и техните близки за това, че те са здравно обезпечени и че им се постанова да заплащат - това са ежедневни кавги ", посочи доктор Киров.

Официална заповед на прокуриста пациентите да купуват сами консумативи няма, само че той е казвал това в консултативен звук, акцентира доктор Киров. Сериозен проблем се оказва и мощно пониженият състав на отделението.

" Всеки от нас остава с часове след работа, без да желае каквото и да е възнаграждение. При медицинските сестри е същото ", добави доктор Киров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР