Служители в Софийската филхармония протестират заради ниските си възнаграждения и

...
Служители в Софийската филхармония протестират заради ниските си възнаграждения и
Коментари Харесай

Заради ниски заплати: Протест в Софийската филхармония

Служители в Софийската филхармония стачкуват поради ниските си хонорари и желаят да бъдат изравнение със междинната работна заплата. В момента главната заплата е доста по-ниска , предава „ Българска национална телевизия “. Исканията им са от най-малко 4 години . Музикантите настояват, че управлението се е заело с тях и все пак към момента няма промени.

Председателят на сдружението към КТ „ Подкрепа “ към Софийската филхармония Нина Кръстева изясни, че за тях почтено заплащане е това, което виждат в докладите и анализите на Министерството на културата, а точно 70% от бюджета на съответната институция . По думите й Софийската филхармония има доста доходи от билети.

Протестиращите са уведомили какви са настояванията им виновните институции, а точно финансовото и културното министерство, централите на КНСБ и КТ „ Подкрепа “, както и Инспекцията по труда.

Кръстева разкри, че по време на първия мандат на шефа им Найден Тодоров е стихотворец ангажимент в края на ръководството му заплатите да бъдат вдигнати на 2200 лв. , само че сега е 1550 лв. .

Последният растеж е бил през август с към 10 на 100 . Според секретаря на Съюза на българските музикални и танцови дейци към Софийската филхармония Емил Даков това не е нарастване, а догонване на инфлацията , което не се случва.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР