Служители в държавната администрация излязоха на протест пред Министерския съвет.На

...
Служители в държавната администрация излязоха на протест пред Министерския съвет.На
Коментари Харесай

Служители в държавната администрация излязоха на протест пред Министерския съвет

Служители в държавната администрация излязоха на митинг пред Министерския съвет.

На днешното държавно съвещание би трябвало да бъде утвърдено разпореждане за систематизиране на 268 милиона лв. от държавния бюджет.

Парите са за нарастване на заплатите в другите ведомства.

Държавните чиновници упорстват за заслужено систематизиране на дълго чаканите средства за равнене на диспропорциите в заплатите.

Недоволството е провокирано от това, че в плана на постановлението на Министерския съвет от през вчерашния ден има направени промени в първичния вид на документа и сумите, планувани за хонорари, се преразпределят.

Сред протестиращите бяха представители на Агенцията по заетостта, Агенцията за обществено подкрепяне, Държавна организация " Архиви " и други структури.

" Не може по този метод да се подиграваме с труда на хората и не може държавната администрация, която е пиедестал на държавността, непрекъснато да бъде поставяна на колене и на хората в този момент да им се подмятат по 200 лв. като благодеяние ", съобщи Кремена Атанасова, КТ " Подкрепа ".

" Ние като синдикати сме договорили с властта, става въпрос за 200-300 лв. на човек според от това каква е длъжността, каква е диспропорцията. 53 000 души чакат да получат сред 200 и 300 лв. растеж на заплатите си от тези 268 млн. лв., които останаха ", добави Любомир Костов, КНСБ.

" Държавната администрация е с доста ниски заплати, които не могат по никакъв метод да се конкурират с бизнеса. Всъщност сме на ръба на оцеляването, не можем да си покрием сметките със заплатите. В Държавна организация " Архиви " съм специалист, имам висше обучение " Историк " и сега взимам чисто 1200 лв. ", сподели още Бистра, чиновник в Държавна организация " Архиви ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР