Служители от „Транспортно осигуряване” на ВМА преминаха обучение за реакция

...
Служители от „Транспортно осигуряване” на ВМА преминаха обучение за реакция
Коментари Харесай

Обучение във ВМА: Шофьори тренираха гасене на пожар в линейка

Служители от „ Транспортно осигуряване” на ВМА минаха образование за реакция при зародил пожар в кола за спешна помощ и лек автомобил.

Пoжapът e eдин oт нaй-paзпpocтpaнeнитe pиcĸoвe в cъврeмeннoтo eжeднeвиe. Изключително рисково е да се гаси oгън, aĸo нe знaeм пpaвилнo нeгoвия изтoчниĸ и ĸaĸ дa дeйcтваме в oпpeдeлeнa cитyaция. Именно това е и задачата на извършеното във ВМА занимание - да се увеличи квалификацията на водачите и сигурността на пациентите и на медицинските чиновници в „ Спешна помощ”. Често пъти пожарогасителят се подценява и се възприема като непотребен аксесоар в автомобила, който заема излишно място в багажника.

Но той е безусловно наложителна част от оборудването, както и наше обвързване е да знаем по какъв начин да боравим с него, разяснява полк. доцент доктор Владимир Василев, д.м. – заместник-началник на ВМА по диагностично-лечебната активност и шеф на Клиника по пластична хирургия.

Той посочи, че ВМА непрестанно залага на образованието на своите фрагменти – без значение дали става дума за медицински експерти или не. Шефьорите не са експерти в гасенето на пожари, само че те би трябвало да са готови за бърза реакция при една такава обстановка. Защото никой не е застрахован.

Само преди няколко месеца имахме сходен случай с наша кола за спешна помощ. За благополучие – мина без потърпевши хора и с леки вреди, с помощта на положителната реакция на водача. При различен случай, наша кола за спешна помощ се отзовава на сигнал, при който нито в горящата кола, нито в други, които са спрели, има пожарогасител. Ето в такива обстановки сходна подготовка си споделя думата. Затова е значима натренираността на хората и по тази причина се вършат и сходни тренировки, акцентира полк. доцент Василев.
7
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР