Служители на Центъра за спешна медицинска помощ излязоха отново на

...
Служители на Центъра за спешна медицинска помощ излязоха отново на
Коментари Харесай

Пак протест: Шофьорите на линейки искат увеличение с 600 лева

Служители на Центъра за незабавна здравна помощ излязоха още веднъж на митинг.Те упорстват за нарастване на заплатите на водачите на коли за спешна помощ с 600 лева

Протестиращите са възмутени от решението на Тристранния съвет, който дефинира хонорари за бранша с 22% нарастване.

„ Възмутени сме от отношението на министъра на опазването на здравето. Тристранката няма нищо общо с отпуснатите средства за възнаграждение на всички сътрудници в ЦСМП ”, декларира за БГНЕС Валери Кузманов, представител на синдиката в ЦСМП-София.

„ Стигна се до решението да бъдат отпуснати 30 млн. лева за всички браншове на ЦСМП в България. Имахме среща с министъра и беше решено нарастването на заплатите да стане по една таблица - от санитари през администрацията до лекарите. Изведнъж Тристранката си прави среща в министерството и споделят 22% нарастване на всички, само че водачите тук са ощетени, тъй като техните заплати са увеличени с едвам 100 лева ”, акцентира Валери Кузманов.

„ Излъгаха ни. Купоните за храна също не стигат. Колегите нямат и облекло. Шофьорите получават 1000-1100 лева чисти пари. Искаме 600 лева нарастване за тях, 400-450 лева за фелдшерите и 360 лева за медицинските сестри ”, акцентира още той.

Иван Йорданов, който е водач на кола за спешна помощ, разяснява, че желаят контрактуваното нарастване на заплатите. „ Искаме си нашето заплащане, поставяме доста труд, той се вижда единствено от пациентите, само че благодарността им не ни храни ”, споделя той.

Сборният пункт на недоволството е паркингът на площад „ Александър Батенберг “, след което митингът ще се реалокира пред Министерството на здравеопазването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР