Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съвместно с

...
Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съвместно с
Коментари Харесай

В Полша е задържан руски агент - готвел атентат срещу Зеленски

Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) взаимно с правоохранителните органи на Полша задържаха през днешния ден, на 18 април поляк, за който се допуска, че е сътрудничил на съветското военно разузнаване. Според СБУ арестуваният е бил вербуван от съветските специфични служби и им е предложил подпомагане за нападение против украинския президент Володимир Зеленски.

" Според следствието проектът на обвинения е бил да събере и съобщи на страната-агресор информация за сигурността на летище Rzeszow-Jasieńka. Не единствено това, той е предложил и да помогне на съветските служби за сигурност да възнамеряват вероятно нападение против украинския президент Володимир Зеленски по време на престоя му в Полша. " - се споделя в изказване на СБУ в канала ѝ в Telegram.

СБУ e предала на Полша доказателства за съдействието на хванатия с съветските служби за сигурност. След задържането мъжът е бил задържан. Украинската организация благодари на полските правоприлагащи органи за оказаното подпомагане.

През есента на 2023 година Володимир Зеленски даде изявление за в. The Sun, в което съобщи, че от началото на войнта до момента са били осъществени най-малко пет или шест опита за нападение против него. През февруари 2022 година Зеленски написа в своя микроблог, че Русия го е определила за " цел номер едно ".

През март 2024 година Зеленски съобщи, че по време на срещата му с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис на пристанището в Одеса градът е бил нападнат по въздуха. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР