Служители на Следствения комитет съобщиха на майката на Алексей Навални,

...
Служители на Следствения комитет съобщиха на майката на Алексей Навални,
Коментари Харесай

След смъртта на Навални може да започне цяла вълна от репресии и убийства

Служители на Следствения комитет оповестиха на майката на Алексей Навални, че повода за гибелта му към момента " не е открита ". Те дават обещание да предадат тялото на роднините му едвам след приключването на " химическата експертиза " - след две седмици. Сътрудниците на политика се притесняват, че през това време управляващите биха могли да прикрият следите си и ще бъде по-трудно да се разпознават виновните за убийството на Навални.

Преди четири години чиновници на ФСБ се пробваха да отровят Навални. Тогава проверяващият публицист Христо Грозев съумя да ги открие. Специалният сътрудник на " Медуза " Лилия Япарова беседва с него за това какво ще направи в този момент.

Грозев показа: " Мои източници към този момент предизвестиха, че след гибелта на Навални може да стартира цяла вълна от репресии и убийства - че Путин има " специфични проекти " за съветските опозиционни водачи. Ако това е правилно, затворените Иля Яшин и Владимир Кара-Мурза ще бъдат изключително уязвими.

" Единственият сюжет, който към този момент мога изцяло да изключа, е гибелта на Навални да е била изненада за съветските управляващи, изключително неприятна изненада. Не имам вяра, че той просто е бил " недолекуван " или " по нехайство " доведен до такова положение. Няма по какъв начин. Защото ФСБ разбираше цената на Навални за бъдещата Русия, каквато и да се окаже тя. Алексей щеше да се трансформира в капитал за бъдещи договаряния, за замяна. И те не можеха просто да го " пропуснат ", уточни Грозев.

Той е безапелационен, че ще се включи в следствие на гибелта на Навални, съобщи БГНЕС. Предимствата на такова следствие, съгласно него, биха били най-много в това, че в малко и отдалечено място като Харп следите, оставени от възможни убийци, ще бъдат доста по-видими. " И не става въпрос единствено за фактури или данни – ще има очевидци. Едно е да ги търсиш в огромен град, а напълно друго, когато кола на ФСБ минава през малко село. Тя ще бъде забелязана от всеки прозорец ", добави Грозев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР