Служители на регионалната инспекция по околната среда и водите удариха

...
Служители на регионалната инспекция по околната среда и водите удариха
Коментари Харесай

Удариха със солени актове няколко врачански фирми

Служители на районната ревизия по околната среда и водите удариха със солени актове притежателите на няколко врачански компании, научи организация BulNews.
През предишния месец екоинспекторите са ревизирали 94 обекта, като на 4 от тях са съставили актове поради позволени замърсявания. За интервала е издадено и едно наказателно разпореждане на стойност 1 000 лв., а събраните суми от минали санкции са били 2 020 лв..
През отчетния интервал са дадени 15 наставления и са осъществени 8 инспекции по постъпили в инспекцията тъжби и сигнали.
Единият акт е формиран на компания поради изтичане на „ неразтворени субстанции “ във водоем. Акт е получил и предприемач, който складирал боклуци на площадка, на която не било позволено. Други двама врачански бизнесмени изгорели тъй като не дали на екоинспекторите поисканата им информация.
От екоинспекцията допълват, че през октомври дефинитивно са завършили дейностите по препакетиране, разчистване и транспортиране на препаратите за растителна отбрана с изминал период на валидност. Те бяха складирани в местността „ Пискавец “. Извозени и предадени за неутрализиране са 203 818.2 кг. боклуци от препарати за растителна отбрана.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР