Служители на професионално училище в град Краматорск в Източна Украйна

...
Служители на професионално училище в град Краматорск в Източна Украйна
Коментари Харесай

Служители на професионално училище в Краматорск опровергаха твърденията на Русия за 600 убити украински войници

Служители на професионално учебно заведение в град Краматорск в Източна Украйна отхвърлиха изказванията на Русия, че стотици украински бойци са били убити при ракетен удар там. Според тях ракетата единствено е изпочупила прозорците и е нанесла вреди на класните стаи, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8826
Русия категорично уточни професионалното учебно заведение в Краматорск като цел на нападението. Късно вечерта в събота съветското министерство на защитата заяви, че негови ракети са поразили две краткотрайни бази в града, в които са настанени 1300 украински бойци, като 600 от тях са починали. 

Репортери на АП, посетили през днешния ден мястото, са видели четириетажна бетонна постройка с изпочупени прозорци, в развой на почистване. Шестетажната учебна постройка е била съвсем непокътната. Нямало следи от украинско военно наличие, нито от жертви.

Заместник-директорката Яна Пристапа се подигра с изказванията на Москва, че е блъснала място, където са били съсредоточени военни сили. " Никой не е видял нито едно леке кръв ", акцентира тя. " Вчера всички видяха, че никой не е изнасял никакви тела ".

Преди началото на войната през февруари предходната година в учебното заведение е имало повече от 300 възпитаници, множеството от които са изучавали машинно инженерство. Повечето уроци са били трансферирани онлайн след началото на спора.

Учениците са в потрес, добави тя.

Вчера украински представители към този момент отхвърлиха изказванията на Русия, че силите на Киев са изгубили огромен брой бойци при нападението.

Въпреки неналичието на каквито и да било доказателства, че при удара са починали стотици украински бойци, Москва не отстъпи. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че отчетите от мястото на събитието не разколебават вярата на висшите чиновници в отбранителните управляващи. " Министерството на защитата е главният, законен и обстоен източник на информация за хода на специфичната военна интервенция ", акцентира Песков в конферентен диалог с кореспонденти, употребявайки термина, с който Кремъл дефинира войната.

И двете страни постоянно настояват, че са умъртвили стотици бойци на другата страна при набези. Заради сраженията тези изказвания рядко могат да бъдат тествани. Твърденията на Москва обаче може да имат противоположен резултат във вътрешен проект, защото някои съветски военни блогъри разкритикуваха изказванията на Кремъл за удара в Краматорск, отбелязва АП. Според мозъчния концерн Институт за проучване на войната блогърите " реагират негативно на изказванието на съветското министерство на защитата ", като показват, че то постоянно показва подправени изказвания. Те подлагат на критика военното управление, че е изфабрикувало известието, " вместо да държи виновни водачите, виновни за загубите ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР