Служители на полицията във Филаделфия променят сметката на отдела за смъртоносна полицейска стрелба след преглед на запис от телекамера

...
Мъж, застрелян и убит в понеделник от служител на полицейското
Коментари Харесай

Мъж, застрелян и убит в понеделник от служител на полицейското управление на Филаделфия, е бил в превозно средство по време на стрелбата – не отвън, както казаха първоначално служителите – съобщи полицейският комисар.

„Записът на камерата, запечатан на тялото, показа много ясно, че това, което първоначално съобщихме, всъщност не се е случило“, каза комисар Даниел Аутлоу по време на пресконференция.

Съобщението идва в момент, когато отделът работи с Окръжната прокуратура за разследване на стрелбата, при която загина 27-годишният Еди Иризари, каза Outlaw.

Случаят се разгръща, тъй като полицейската употреба на сила е под контрол в цялата страна.

Това изображение, предоставено от полицейското управление в Денвър, показва видеозапис от полицейска камера, носена на тялото, на полицейска среща с Брандън Коул на 5 август 2023 г. в Денвър. Разследващите казват, че полицаят е прострелял фатално Коул, който според нея е бил въоръжен с нож, когато той се хвърлил към нея, но той държал само черен маркер. (Полицейско управление на Денвър чрез AP) Това изображение, предоставено от полицейското управление в Денвър, показва видеозапис от полицейска камера на полицейска среща с Брандън Коул на 5 август 2023 г. в Денвър. Разследващите казват, че полицаят е прострелял фатално Коул, който според нея е бил въоръжен с нож, когато той се хвърлил към нея, но той държал само черен маркер. (Полицейско управление на Денвър чрез AP) Полицейско управление в Денвър/AP

Малко след стрелбата тази седмица във Филаделфия, ефрейтор Жасмин Райли каза на репортери, че служителите са дали команди на Иризари да хвърли оръжие, докато е бил извън колата си.

Иризари „се хвърли към офицерите; един от полицаите изстреля оръжието си няколко пъти“, каза Райли тогава.

Но актуализирана хронология в съобщение за новини от вторник каза, че Иризари е бил в кола, когато полицай е стрелял няколко пъти в автомобила.

Информацията, според която Айризари се е хвърлил към полицая, първоначално е била получена по полицейското радио, каза началникът на детективите Кристин Култър.

Подробностите, публикувани в понеделник, са най-добрата налична информация към момента, каза Outlaw.

„Разбирам и искам да призная болката и объркването, които членовете на семейството и общността могат да изпитат, когато детайлите на разследванията се променят – и особено когато се променят по много публичен начин“, каза комисарят.

 Печат на полицията на Филаделфия се вижда отстрани на полицейско превозно средство през 2020 г. Печат на полицията на Филаделфия се вижда отстрани на полицейска кола през 2020 г. Марк Макела/Гети изображения/ФАЙЛ

Инцидентът започна около обяд в понеделник, когато двама полицаи видяха мъж да шофира хаотично и да тръгне в грешната посока по еднопосочна улица, според съобщението за новините.

Когато мъжът спря на място за паркиране, двама служители се приближиха до автомобила, каза Outlaw.

Единият полицай предупредил другия, че мъжът има оръжие, след което другият полицай стрелял няколко пъти в колата, според съобщението.

Полицаят, който е изстрелял оръжието, е пуснат в ограничена отпуска, тъй като полицията и окръжната прокуратура проучват инцидента и как е бил предаден първоначалният доклад, се казва в съобщението.

Два ножа са открити в колата, според Outlaw и съобщението за новините. Outlaw не може да потвърди дали Иризари е държал ножовете или дали е било дадено предупреждение, преди полицаят да стреля в колата.

„Решението да се използва смъртоносна сила е едно от най-трудните и всеобхватни решения, пред които един офицер някога ще се изправи“, каза Outlaw.

„Както при всички стрелби, замесени полицаи, ще бъде проведено пълно и задълбочено разследване чрез Бюрото за вътрешни работи на полицейското управление на Филаделфия и отдела за разследване на стрелби полицаи. PPD ще работи в тясно сътрудничество с Окръжната прокуратура, за да осигури наличието на допълнителен слой прозрачност“, се казва в изявление на полицията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР