Служители на отдел Икономическа полиция“ и отдел Разследване“ при ОД

...
Служители на отдел Икономическа полиция“ и отдел Разследване“ при ОД
Коментари Харесай

5 ареста след спецакция на полицията във Варна във връзка с пране на близо 2 млн.лв.

 Служители на отдел " Икономическа полиция “ и отдел " Разследване “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в града, осъществиха профилирана полицейска интервенция по отношение на досъдебно произвеждане за закононарушение по член 253 от Наказателен кодекс - " пране на пари “. При осъществените дейности по следствие на случая са претърсени 10 адреса в гр.Варна, гр. Аксаково и гр. Полски Тръмбеш.

Действията са втори стадий от работата по случай, касаещ " пране на пари “ -  900 000 евро. Средствата са от машинация, осъществена в Швейцария, и са преведени по банкова сметка на българско комерсиално сдружение, така наречен " бушон “.

В хода на дейностите по следствие е открита система от последвали преводи към разнообразни сметки на български жители, търговски сдружения в България и в чужбина. Средствата се били преразпределяни и теглени в брой от сложени лица, които са ги предавали на последващо равнище на организацията, а по-късно - на уредника.

При претърсванията са открити и конфискувани голям брой доказателства, относими към незаконната активност - рутери от засечените IP адреси, настолни и портативни компютри, таблет, мобилни телефони, СИМ карти, голям брой флаш - памети и други устройства за предпазване на данни, ел. автограф, устройства за банкиране, банкови карти на български и непознати банки, неистинен печати на две търговски банки и печати на засечените търговски сдружения, както и банкови документи. Намерен и конфискуван е револвер без документи.

За период от 24 часа са арестувани 5 лица, добре известни на органите на реда за обири, грабежи, отнемане и вещно укривателство. 

На предишен стадий от работата по случая, уредникът на схемата е арестуван и наведен в Затвор – Варна. Същият е бил търсен по отношение на влезнала в действие присъда " отнемане от независимост “ и алена бюлетина на Интерпол. Мъжът има голям брой престъпни прояви за разнообразни закононарушения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР