Служители на онлайн платформата Amazon в южния американски щат Алабама

...
Служители на онлайн платформата Amazon в южния американски щат Алабама
Коментари Харесай

Работници на Amazon гласуват за първия профсъюз в компанията

Служители на онлайн платформата Amazon в южния американски щат Алабама гласоподават дали да бъде образуван синдикат, който да има право да договаря за правата им, предадоха интернационалните организации. Ако вотът бъде сполучлив това ще бъде първата сходна организация на чиновниците на най-големия интернет търговец и ще сътвори казус.

До този избор се стигна откакто в края на предходната година над 2000 чиновници на компанията в градa Бесемер подписаха петиция за образуването на синдикат. На базата на техните подписи федералната организация Национален ръб за трудови връзки на Съединени американски щати даде право на 5800 чиновници да гласоподават, като вотът ще се организира от 8 февруари до 30 март.

Компанията от своя страна прави всичко допустимо, с цел да се опълчи на вота. Първоначално тя настоя гласуването да става само персонално, а не и по пощата. След това на всички места по работните пространства са разлепени разгласи, че профсъюзът е ненужен и само ще провокира нови разноски на компанията. Amazon заплати и рекламна акция против профсъюза във Фейсбук.

По-рано 70 вложителя в Amazon разгласиха намерено писмо, с което приканват компанията да не пречи на вота на чиновниците.

Само от началото на пандемията Amazon усили чиновниците си единствено в Съединени американски щати с 500 000 души. Редовно в обществените мрежи се появяват недоволства за изискванията на труд и изключителните часове, както и неналичието на връзка сред другите равнища на ръководство, защото множеството от дейностите се правят напълно през мобилно приложение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР