Служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършват

...
Служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършват
Коментари Харесай

ИАРА залови бракониери при няколко акции в страната

Служители на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) правят интервенции за откриване на нарушавания в риболова в разнообразни райони.

По-време на рутинна ревизия на язовир " Александър Стамболийски " от чиновници на ИАРА, е изработен опит да бъде спрян на черен път автомобил , излизащ от язовира с хипотетично лице, извършващо противозаконен лов на риба. Водачът на автомобила не се подчинява и блъска служебния автомобил на ИАРА . Нарушителят съумява да избяга, като по пътя са открити изхвърлени чували с хрилни мрежи и риба в тях. Лицето е разпознато и е открито от способените органи. Лицето е нееднократен извършител и има влезнали в действие и неплатени наказателни постановления. Образувани са 2 (две) досъдебни производства. Спрямо него ще бъдат подхванати всички ограничения по ЗРА.

От бранш " Рибарство и надзор Бургас " са разкрили извършители, употребяващи харпун за лов на риба в язовир " Ясна поляна ". Издадени са два Акта за определяне на административни нарушавания (АУАН), свързани със възбрана за лов на риба и противозаконен улов.

В язовир " Мандра " са хванати 3 нелегално сложени мрежи, с улов от разнообразни типове риба. Мрежите са унищожени, а уловът е дарен на " Зоопарк Бургас ".

На язовир " Жребчево " са открити 600 м. противозаконни мрежи , които са конфискувани и унищожени. Уловът е върнат във водата.

Инспектори на ИАРА ревизират лодкостоянка в Шабла и залавят автомобил без лиценз за транспорт на риба.

При инспекция в Приморско в тъмната част не денонощието, инспектори виждат лодка с пътник в нея. При инспекция е открито нелегално дънно тралиращо средство. Уредът е конфискуван, а на нарушителя е формиран акт.

При инспекция на язовир " Бели Лом " в Русе, откриват лице, извършващо противозаконен лов на риба с мрежи, които са конфискувани, а уловът - върнат във водата. 
 ИАРА избави 75 кг миди от бракониери
ИАРА избави 75 кг миди от бракониери

Незаконният улов е върнат в морето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР