Служители на ГДБОП задържаха мъж, издирван с червена бюлетина на

...
Служители на ГДБОП задържаха мъж, издирван с червена бюлетина на
Коментари Харесай

Заловиха педофил у нас, издирван с червена бюлетина от Интерпол

Служители на ГДБОП задържаха мъж, търсен с алена бюлетина на Интерпол. До задържането на мъжа се стигнало след двумесечно взаимоотношение сред представителството на ФБР в България, отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП, сътрудниците им от Велико Търново и бранш „ Издирване “ - ГДНП.

Мъжът бил търсен с алена бюлетина на Интерпол от 2011г. за осъществени полови закононарушения против деца в Съединени американски щати.

В хода на разследваното било открито, че арестуваният е от Англия. За да прикрие осъществените от него дейния той сменил имената и документите си за идентичност, както и коригирал радикално визията си. Предвид дейностите му, с цел да бъде открит, чиновниците на ГДБОП приложили главно компютърни запаси и начини.

В хода на задържането му са открити и конфискувани три компютърни конфигурации, употребявани от мъжа за събаряне и разпространяване на материали с порнографско наличие, с присъединяване на деца на забележима възраст под 10 години.

Оперативните дейности са били тясно координирани и с Върховна касационна прокуратура и Окръжната прокуратура във Велико Търново. Работата по случая продължава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР