Служители на Европейската централна банка призоваха лихвените проценти да бъдат

...
Служители на Европейската централна банка призоваха лихвените проценти да бъдат
Коментари Харесай

Представители на ЕЦБ настояват за по-високи лихви

Служители на Европейската централна банка приканиха лихвените проценти да бъдат в допълнение нараснали - търсейки спомагателна убеденост на фронта на инфлацията, защото отминават нови признаци на уязвимост в стопанската система на еврозоната, написа " Блумбърг ".
Прочетете още
Шефът на холандската централна банка Клаас Кнот сподели, че „ към момента не е уверен, че настоящето стягане на политиката на ЕЦБ е задоволително “, като сподели на законодателите в Холандия, че „ инфлацията може да остане прекомерно висока за дълго време и тогава ще са нужни спомагателни покачвания на лихвите “.

Габриел Махлуф от Ирландия сподели, че е „ нужна повече работа по паричната политика в кратковременен проект “, до момента в който членът на Изпълнителния съвет на ЕЦБ Изабел Шнабел сподели, че има „ повече съображение за покриване “ на разноските по заеми. Колко тъкмо ще " зависи от входящите данни ".

Данните в последно време дават учредения за оптимизъм. Както общата инфлация, по този начин и главният измерител, който политиците от ден на ден употребяват като своя тенденция, се понижиха с повече от предстоящото през май, до момента в който изследване на ЕЦБ, оповестено във вторник, сподели упованията на потребителите за траекторията на цените да се намали доста.

В същото време икономическите вероятности на Европа наподобяват по-нестабилни. Гърция в сряда разкри неочакван спад на производството през първото тримесечие - в допълнение натежавайки върху 20-те страни от еврозоната, която към този момент е повлечена надолу от рецесията в Германия.

Блокът ще разгласява обновена информация за представянето си за първото тримесечие в четвъртък, като изследване на " Блумбърг " допуска, че просто ще избегне ориста на най-голямата си стопанска система посредством застоялост.

Политиците на ЕЦБ във всеки случай подчертаха, че възобновяване на контрола върху цените е от значително значение за възобновяване на растежа. Инвеститорите и анализаторите към момента предвиждат повишение на лихвените проценти с четвърт пункт идващия четвъртък и през юли - свеждайки лихвения % по депозитите до 3,75% от под нулата през юли, най-рязкото повишаване на разноските за заеми от въвеждането на еврото.

„ Връх в главната инфлация не би бил задоволителен, с цел да обявим победа: би трябвало да забележим безапелационни доказателства, че инфлацията се връща към нашата цел от 2% по резистентен и своевременен метод “, сподели Шнабел. „ Все още не сме на този стадий. “

В обособени мнения във вторник Кнот сподели, че Европа вижда второстепенен резултат от по-високите разноски за сила - затруднявайки връщането на растежа на потребителските цени до задачата от 2%. Той повтори в сряда, че е „ безпристрастен “ по отношение на опцията за пешеходен туризъм през септември.

„ Фактът, че виждаме спад на инфлацията, е добре пристигнал “, сподели Махлуф. Но „ това не ни удостоверява, че в този момент сме създали това, което би трябвало да създадем, с цел да понижим инфлацията “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР