Служители на Европейската комисия са нахлули в офисите на редица

...
Служители на Европейската комисия са нахлули в офисите на редица
Коментари Харесай

Европейски следователи нахлуха в офисите на големи медии

Служители на Европейската комисия са нахлули в офисите на редица компании, които държат правата за лъчение на спортни събития, като част от следствие на евентуален картел.

Внезапните инспекции са осъществени в няколко страни от Европейски Съюз от чиновници на европейския регулатор за защита на конкуренцията, а една от проверяваните компании е Fox Networks на Рупърт Мърдок, която е притежател на мрежата на Sky Sports.

" Комисията има опасения, че засегнатите компании може да са нарушили антитръстовите правила на Европейски Съюз, които не разрешават картелите и ограничаващите бизнес практики ", се споделя в изказване на Европейска комисия.

" Необявените инспекции са предварителна стъпка в хипотетични антиконкурентни практики. Това не значи, че фирмите са отговорни за антиконкурентно държание, нито пък предрешава резултата от самото следствие ", написа още в изказването.

Компанията на Мърдок разгласи, че сътрудничи на европейсите инспектори, откакто те нахлуха в офисите й в Западен Лондон.

Внезапните инспекции може да са част от дългогодишното европейско следствие за права на платена телевизия. Регулаторите се прицелват в контракти в промишлеността, които попречват феновете да гледат филми и ТВ стратегии отвън страната, в която се продават, съсредоточавайки се върху покупко-продажбите на Sky с най-големите кино студия.

Излъчването на спортни събития е голям бизнес в Европа, като мрежите харчат милиарди паунда, с цел да обезпечат извънредни права за лъчение на срещи от най-реномираните шампионати, с цел да притеглят фенове.

Новината за нападението идва в мъчно време за Fox, която се занимава с редица покупко-продажби, очакващи утвърждение от регулаторите. Тя се бори с телекомуникационния колос от Съединени американски щати Comcast и английските регулатори за правото да купи напълно най-голямата европейска компания за платена телевизия Sky за към 15 милиарда $, до момента в който редом продава филмовия си бизнес и други активи на Walt Disney за към 52 милиарда $.

Комисията съобщи, че няма законов краен период за привършване на изследванията за антиконкурентно държание и следствията на Европейска комисия могат да бъдат дълги.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР