Служители на две от най-големите тех компании в света "Амазон"

...
Служители на две от най-големите тех компании в света "Амазон"
Коментари Харесай

Служители на "Амазон" и "Майкрософт" се оказаха замесени в мрежа за секс трафик


Служители на две от най-големите тех компании в света "Амазон" и "Майкрософт" се оказаха въвлечени в мрежа за секс трафик. Според разкритията те са изпращали безрасъдно имейли до обществени домове и сводници от служебните си сметки.

От години софтуерната промишленост е упреквана в сексизъм и женомразство, само че нов отчет на в. "Нюзуик" открива нов проблем. Авторите на обявата са прихванали поредност от имейли, изпратени до обществени домове и сводници сред 2014 година и 2016 година, в които се документира патронажа на промишлеността във връзка с обществените домове и закупуването на услуги от полови служащи, станали жертва на трафик. Сред имейлите, получени посредством искане до прокуратурата за даване на обществени записи, 67 от тях са изпратени от имейл сметки на чиновниците на "Майкрософт", а 63 от служебни сметки на "Амазон". Още десетки имейли принадлежат и на "Боинг", "Ти Мобайл", "Оракъл" и някои софтуерни компании от Сиатъл.

Интернет порталът за технологии "Енгаджет" напомня че някои от имейлите бяха събрани по време на интервенция през 2015 година, която докара до арестуването на 18 души, в това число високопоставени шефове "Амазон" и "Майкрософт". Двама от тях избраха да бъдат подложени на правосъден развой, който се чака да стартира през март 2018 година.

Сексуалната промишленост в Сиатъл се разраства дружно с софтуерната, а управляващите в града издават, че някои мъже харчат до 50 000 $ годишно за секс служащи. Бордеите пък даже са известни с това, че популяризират какъв брой близки са като локация до тех фирмите.

В изказване, изпратено до "Нюзуик", Майкрософт разяснява, че "личното държание на една дребна част от техните 125 000 чиновници по никакъв метод не съставляват културата им" и прецизират, че "никоя организация не е ваксинирана против сходно неподходящо стичане на събитията, когато чиновниците й работят неетично или незаконно". Когато това се случи, ние преглеждаме държанието и подхващаме съответните дейности. дава ясно на нашите чиновници, че имат отговорността да работят целомъдрено и да се държат по юридически и етичен метод когато и да е.Ако не, рискуват да изгубят работата си.

От "Амазон" пък оповестиха, че ще проверяват проблема. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР