Служители на Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха

...
Служители на Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха
Коментари Харесай

Лесничеи събраха тонове боклук от гората край Нови пазар

Служители на Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха през днешния ден няколко тона с боклуци от горските територии и обичани места за отдих на локалното население, оповестиха от пресцентъра на Североизточното държавно дружество (СИДП).

Прибрани са и над три тона остарели автомобилни гуми и изхвърлени пластмасови произведения от гори в община Никола Козлево. Почистени от битови боклуци са и местността „ Станата “ в община Нови пазар, както и регионът към Мадарския конник, написа Българска телеграфна агенция.

„ Заедно с сътрудниците взехме решение да зарадваме локалните хора и да почистим всички места, на които обичат да вървят на пикник и да си почиват “, отбелязва шефът на ДГС-Нови пазар инж. Павлинка Хинева, представена от пресцентъра на СИДП.

По думите й, няколко пъти в годината се вършат сходни почиствания, а настоящето е част от програмата на стопанството за отбелязване на Седмицата на гората. През идващите празнични дни следва залесяване с деца и уроци по Горска педагогика на ученици от детските градини, допълват от пресцентъра на СИДП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР