Служители, кандидатстващи по обява за работа, не харесаха 1700 лева

...
Служители, кандидатстващи по обява за работа, не харесаха 1700 лева
Коментари Харесай

Работници не харесват 1700 лева начална заплата

Служители, кандидатстващи по публикация за работа, не харесаха 1700 лв. заплата. За това описа бизнесмен с фабрика край Пловдив.

Шефът пуснал оферта, че търси служащи на трудов контракт с 8-часови смени и два почивни дни през уикенда. Длъжността включвала ръководство на машина без специфична подготовка. Изисквала се само шофьорска брошура.

„ Одобрих някои от претендентите и им позвъних. Половината се отхвърлиха, а останалите желаеха по-висока сума “, изяснява предприемачът. Най-шокиращо било държанието на млад мъж, който въобще не дал отговор на позвъняванията. На идващия ден върнал позвъняване и надменно обяснил на евентуалния си шеф, че би трябвало да му се помоли, в случай че желае да го наеме.

„ Обясни ми, че аз съм този, който ще го търси, само че в случай че не броя най-малко 2 бона, да не си върша труда “, недоумява босът.

По думите му, поради растежа на инфлацията чиновници всеобщо плашат шефовете си с овакантяване, в случай че заплатите им не се вдигнат. Притиснати от високите сметки за ток и по-големите разноски за първични материали обаче, притежателите нямало по какъв начин всеки месец да индексират възнагражденията. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР